Édesítőszerekről (1:4, eritrit stb) tapasztalatok? (beszélgetés)
Akkor ebbe jól belenyúltam. Nem ezt akartam megvenni, csak a másik gyártó édesítő polca teljesen üres volt :D
Na mindegy elhasználom, de legközelebb még a boltban elolvasom mi van benne :D
Bízom benne életben maradok :D
Sziasztok,
Némi súlyfelesleggel küzdök, és a babatervezés már a küszöbön lenne lassan ezért elkezdtem diétázni egy kicsit...nem változtattam gyökeresen az étrendemen, de amit tudok mellőzök, mértékkel fogyasztok, emellett kísérletezem! :D
Cukormentes, teljes kiőrlésű kakaós csigát sütöttem, és az általam még sosem használt 1:4-es édesítőt (DiaWellness) használtam. (rettentő kevés, 40gr kellett a tésztába)
Nagyon finom lett örültem is neki, (szóljatok ha kell a recept :D :D ) viszont hiába írják a csomagolás elején nagy betűvel hogy Eritrit+stevia (ha sütök és tudom cserélni akkor a cukor helyett eritritet használok) kisbetűkkel mégiscsak feltüntették hogy szukralóz is van benne. Ennek már kevésbé örültem.
Nem mondtam le teljesen a cukorról, csak amikor kívánósabb vagyok vagy ilyesmi akkor inkább cm termékeket próbálok enni. Szépen is haladok kb 4 kg ment le január óta. :) És de, volt hogy lecsúszott 4 db szaloncukor :D :D Szóval mint írtam, nem gyökeres változtatást csinálok
Nektek mi a tapasztalatotok ezzel az édesítővel? Tudom hogy több cég is gyártja, de nem tudom hogy másik is bele teszi a szukralózt? Kicsit meglepett mert a Diawellness elég nagy gyártó.
További ajánlott fórumok:
- Stevia (sztívia) természetes édesítőszer
- Aspartam és egyéb édesítőszerek
- 2 éves korú gyermeknek szoktál adni Bolero italporból készült italt? Ugyebár édesítőszerrel készült...
- Miért zárkoztok el, egy új, de egészséges édesítőszer (növény) a Stevia kipróbálásától?
- Cukor helyett melyik édesítőszert ajánlanád, ételekhez és sütemény készítéséhez, ha van tapasztalatod?
- Xilit vagy eritritol? Melyik a jobb édesítőszer?