ECL, Telc vagy DExam angol nyelvvizsga? (beszélgetős fórum)
www.nyak.hu
Itt megtalálod az államilag elismert nyelvvizsgákat!
Az ECL-nél nehéz a magnós.
Még nem hallgattam meg,de ajánlották a FamilY ties c.ezer részes sorozatot,vidám családi vígjáték.
Olvasmányért pedig a könyvtárba menj sztem,mert amit én láttam angol nyelvű könyveket,azok drágák,és a könyvtáros tud segíteni,ajánlani is.
Nekem a magnó volt a legnehezebb érettségin is, ez melyiknél számít könnyűnek és melyiknél nehéznek?
Tudnátok írni angol olvasmányokat, filmeket amiket érdemes nézegetni?
Lehet szótárt használni az ECL-ben de csak levélíráshoz.Alapfokún 35 perc alatt kel megírni 2 db 250 szavas levelet,előre,angolul megadott instrukciók alapján.Csak úgy van idő szótárban lapozni,ha közben fél kézzel írsz,és az eszed a levél folytatásán van,és előre rakod össze a további mondatokat,megállni nincs idő.
Ezzel együtt is nehéz,alapból is,mert alapfokon középszintű,sőt 1 esetben szakmai szöveget kellett hallgatni,és értelmezni,ezen kívül kevés időre van nagyon sok feladat,szinte semelyik csoporttársam(a 10ből,akivel együtt tanultam tanfoylamon,és együtt vizsgáztunk)) nem tudta időre egyáltalán befejezni a feladatokat,nemhogy átolvasni,h jó-e .
A Dexam nagyon könnyű (angoltanárként mondom). A munkaerőpiacon meg (már a komolyabb helyeken) nem a papír, hanem a tudás számít, ha valóban fontos a nyelvtudás, úgyis kell angolul is interjúzni (szerintem).
Egyébként az egyes nyelvvizsgák eléggé hasonlóak feladatok szempontjából, én szoktam adni minden féléből mintát, és a diákok eldöntik, nekik melyik szimpi. Többségében Dexam mellett töntenek és általában elsőre sikerül nekik (mondjuk elég maximalista felkészítő vagyok :-).
De volt már diákom, aki kombózta, annyira félt a Dexamos szótár neélüli levélírástól, hogy szóbelire Dexamra ment, írásbelire Pannonra, mindkettő elsőre sikerült neki. Egy diákom ragaszkodott a "Rigó utcai", szóval az Origo nyelvvizsgához, neki 3.ra sikerült.
Sok sikert!
Szerintem ECL,nemrégiben könnyítettek rajta,ha jól tudom szótárt is lehet használni. TELC-ben az nem tetszik,hogy csak együtt sikerülhet,mert hiába sikerül az egyik része,külön bizonyítványt nem kapsz,az egészet újra kell csinálni(legalábbis mikor én csináltam így volt)
DExam-ról is sok jót hallottam.
Nekem amúgy BME-s angol szóbelim van,és szerintem nagyon jó kis nyelvvizsga,kb. 0 felkészüléssel mentem oda,hebegtem-habogtam a vizsgán mégis sikerült :D Nézz meg minél több próbatesztet és felkészítő könyvet,és azt válaszd ki,amelyiket leginkább magadénak érzed :)
Sziasztok! Most egy elég "könnyű" képzésen vagyok így lenne időm nyelvet tanulni, de mielőtt hozzákezdenék szeretném tudni, hogy mik a vélemények erről a 3 nyelvvizsga típusról.
Érdekelne, hogy melyik nehezebb vagy könnyebb valamiben, hogyan viselkedtek a veletek a vizsgán stb. Bármilyen véleményt és segítséget elfogadok :) !
További ajánlott fórumok:
- TELC Felsöfokú német vagy angol nyelvvizsga
- TELC B2-es szintű (középfokú) angol nyelvvizsgáról milyen tapasztalatok vannak?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Dexam vagy Origó (angol írásbeli és szóbeli nyelvvizsga)?
- Dexam vagy Társalkodó? Középfokú angol nyelvvizsga
- Középfokú angol nyelvvizsga - DEXAM