Ebben az esetben, hogyan történik az örökösödés? (tudásbázis)
Szeri ntem azzal keverted: Ha elfogadja, akkor az adósságot is elfogadja. Ha ezt nem fizeti, akkor fizetheti a leszármazott.
De, és amennyiben nem fogadja el: biztosító leveszi a biztosítást, és a pénzintézet ...így járt.
"Döntésén - később tudomására jutó tartozások ellenére sem - változtathat. De a visszautasítást sem másíthatja meg. Ilyenkor a törvényes öröklési rend szerint utána következő örököl. Örökös hiányában a hagyaték az államra száll, amely nem utasíthatja vissza az örökséget, igaz, a tartozásokért csak az örökölt tulajdon értékéig felel."
Vagy ezt csak én értelmezem úgy hogy átszáll a gyermekre?Csak akkor az államé ha nincs további örökös?
Itt a válasz: HA ELFOGADJA az örökséget !!
És CSAK abban az esetben áll fenn a nem fizetésre vonatkozó rész. :)
Ne idegeld már. DD
Ha én nem öröklök, a gyerekemnek semmi köze hozzá!
A hagyateki targyalason pontosan el fogja mondani a kozjegyzo es ott kell nyilatkozni a tovabbiakrol.
Elmagyaraz mindent pontosan - ha kerdeztek -.
De azt ki érti? Írisz érti, meg is magyarázná, akkor sem tudnám felfogni.:(
értem, értem, csak fel nem foghatom. D
há'me' volt biztosítás :)
A devizás dolgot nem értem.....
Lemondhat a másik kettő, vagy akár egy valaki javára...
Azt nem tom olyankor mi van, ha mind a hárman lemondanak, nyilván akkor a bank viszi a házat...
Gondolom én...
Igen, itt már csak a második lehet, de akkor hárman egyöntetűen?
Vagy, ha egy igényt tart a házra, ő fizeti a hitelt is / már, ha megéri neki /
A másik kettő lemond az ő javára. ( ? )
ez jó kis örökség, szerintem mondjatok le róla, így nem terhel az adósság sem, mert itt csak adósságot örököltetek, ha jól értem
a biztosítás nem biztos, én is úgy emlékeztem, valamelyik nap voltam benn a bankban és kiderült hogy nincs, pedig OTP-s kölcsön
További ajánlott fórumok:
- Ma kapta meg párom az örökösödési illetékét, amit már pár nappal ezelőtt eltöröltek.Megtámadható, hogy elengedjék?
- Örökség, örökösödés, átíratás
- Végrendelkezés - örökösödés
- Apám három és fél éve meghalt. Megvolt az örökösödési tárgyalás azóta semmi. Örököltem egy házrészt de nincs a nevemen.
- Ért valaki az örökösödési folyamatokhoz?
- Egyik szülőm meghalt, dec.végén.Mennyi idő mire lezajlik az örökösödési procedúra?