Duphaston (tudásbázis)
Szia!
Duphastont több dologra írhatnak fel. Ez egy hormon, gestagén. Nekem a rendszertelen menstruáció miatt írják fel. Egyszer szedtem ciszta miatt, akkor a cisztám elmúlt. A ciklus 15. napjától kell szednem 10 napon keresztül. A vérzés általában az utolsó tabletta bevételétől számítva 3 nap, de nekem volt már 5 nap is, sőt egyszer csak 10. napra jött meg. Tehát ha 2-án kezded, 11-én fejezed be, akkor kb. 14-én kellene, hogy megjöjjön. Nem tudom felborítja e a hormonjaid, mivel, mint írtam nekem úgyis rendszertelen a ciklusom, de ha eltűnik a cisztád, megéri. Amúgy ciszta is felboríthatja a ciklust. Remélem minden rendben lesz nálad, szorítok!
Sziasztok!
2011 novemberében 8év szedés után abbahagytam a fogamzásgátló tablettát.
Azóta egyáltalán nem menstruálok.
Tegnap voltam az orvosomnál, Duphastont írt fel, 5napig napi 3x1-t.
Tapasztalataitokat szeretném kérni.
Sziasztok!
Bocsi de eddig nem találtam meg a válaszokat. Na mindegy. Hát holnap fogok tesztelni, de nagyon kevés reménnyel, mert már egyre inkább kezdek vérezni, minimális, de van. És most már nem csak ilyen rózsaszínes folyásos valami hanem konkrétan vér. Nem tudom mi lesz. Volt 2-3 nap amikor olyan szinten fájt a mellem, hogy még takarózni is fájt, de elmúlt. Vagyis már csak egy kicsit fájt. Á, miből is gondoltam, hogy ennyi év után sikerülni fog. Na mindegy. Remélem nálatok minden rendben.
A gyógyszernek nincs ilyen mellékhatása tudtommal. Én is szedtem.
Szerintem sürgősen keresd fel a dokidat! Remélem nyugtató szavakat hallasz majd tőle. :)
Szorítok! :)
Szia!
Én már szedtem,ettől nekem nem volt ilyen tapasztalatom.
Rózsaszínes-barnás folyás lehet akár beágyazódástól:)
Drukkolok!:)
Szióka!
Én is a terhességem elején kaptam, azt hiszem a 12. hétig.
Nem.Még nem.Kimaradt a vérzésem vagyis késett 6 napot...
A doki egy cystát talált a bal petefészkemben és a Duphastont irta fel.De egyébként 3 hónapja próbálkozunk a babával.Ez aciklus kimaradt a cysta miatt.
További ajánlott fórumok:
- Szedett közületek valaki Duphastont? Milyen tapasztalataitok vannak ezzel a gyógyszerrel kapcsolatosan?
- Átjárható petevezeték, van pé csak épp kevés a sárgatest és nem jön meg. Duphastont kaptam. Ez segit, hogy rendbe jöjjek?
- Babát szeretnénk, de cisztám van amire duphastont kaptam, mikorra hozza meg a gyógyszer a mensit, mert nem jött meg ciszta miatt?
- Ki mit tud a Duphaston-ról
- Ma kaptam duphaston a dokitól. Max 5 napig kell szednem és megjön. Szedett már ilyet valaki?
- Most akkor a Duphaston-t hogyan kell szedni?