Dühkezelés -jobban (beszélgetés)
Köszönöm!
Remélem,mert ez most valami borzasztó ès ijesztő!
Köszönöm a tippeket ès a gondolkodni valót.
Ma levettèk a rögzítèst.
Mire felèpülök remélem kezelni tudom a dühöm.
Sajnálom (újra)a vállad.
Ha kihúzzák a gyufát nálam ,kb.öt percig üvöltve káromkodom . Szerencsére kertes házban élünk.
Vagy elmegyek a kutyával futni,esetleg a fél kertet rendbevágom.
Nálunk pont így volt, hogy nem a gyerek előtt beszéltük meg. Viszont ha a gyereknek volt igaza, akkor nem álltam a férjem mellé mert miért is? Viszont a gyerekre rászóltam, hogy ha igazad is van, igy akkor sem beszélhetsz!
Velem valamiért sosem vitázott. Igaz, én láttam rajta ha olyanja van, inkább békén hagytam, megvártam míg lenyugszik. Úgyis ő jött hozzám valamit kérve, nem én hozzá :) Nehéz időszak volt, az biztos. A férjemnek is csak mondogattam majd elmúlik, hagyd rá, te vagy a felnőtt neked legyen több eszed, hogy nem állsz le vitatkozni, stb.
Érdekes, 3-an vannak 2-2 év korkülönbséggel. A legidősebb -szoktam mondani- nem is volt tini korban. 1 db. veszekedés volt vele kb. 12-13 éves korában, mikor nem engedtük el discoba :) Semmi több! Bezzeg az öccse meg főleg a húga bepótolta ami nála kimaradt :)
Tèvedès! Èn nem hagyom. Az apja mellett állok.
Velem nem is beszèl ìgy!
Természetesen van büntetés is.
Bocsánatot kèr,ìgèr fűt-fát majd pár nap ès folytatja.
Viszont van hogy az apja a ludas!
Előfordul,hogy ő is úgy szól a gyerekhez,hogy nekem is kinyìlik a bicska a zsebemben.
Ìgy olyankor valóban nem állok mellè.
Igen,azèrt is tűrök,mert tini.
Nem győzöm a fèrjem is nyugtatni,hisz a hormonok beszèlnek belőle.
Ez a sèta jó ötlet, köszönöm!
Kollèga mindenkivel bunkó.
Már külsősök is jeleztèk a főnöksègnek,hogy kiállhatatlan.
Nem dolgozunk együtt,de egymásra vagyunk utalva. Ő rendszeresen próbál ellenem dolgozni,saját malmára... A panaszok miatt nem megy neki. Sajnos tènyleg nem lehet vele kezdeni semmit.
Huhh. Hát a tini gyerek már csak ilyen. Nálunk a legkisebb volt ugyan így az apjával. 3 perc alatt 5x tudtak összeveszni! Én meg köztük....ahogy nálatok, nálunk is ideig óráig tartott a hegyibeszédem hatása. Tudom, hogy most -még- nem segít de elmúlik. Most 28 éves a legfiatalabbam, már jó pár éve nyugalom és imádás van kettejük között. Főleg mióta nem lakik már velünk, de azért előtte is már csillapodtak a kedélyek.
De addig is ha elküldenéd őket pl. sétálni amíg kiveszekszik a problémájukat? De komolyan! Menjenek el vitatkozni, ne előtted, ne neked kelljen esetleg valamelyiküknek igazat adnod a másikkal szemben. Persze ha olyan a vita tárgya, hogy kimaradhatsz belőle.
Kollégával nem tudom milyen a munkakapcsolat. Muszáj vele egyáltalán beszélni? Vagy egymásra vagytok utalva valamilyen szinten? Mert a legjobb lenne tényleg ignorálni. Mintha ott sem lenne. De az, hogy a vezetőség tudja és nem tesznek semmit, ez valamilyen szinten őket is minősíti. Biztosan nem pótolhatatlan, hogy nem mernek szólni neki! Gondolom nem csak veled bunkó, össze kellene fogni ellene, vagy közösen akikkel még úgy viselkedik beszélni vele.
A büdös bunkó kollègámmal semmit sem lehet kezdeni. Jeleztem már a főnökségnek is. Tudnak mindent,tapaszalták is,de semmi...
A fèrj-gyerek kombó...
A gyerek tini lány. Semmi se jó neki,semmi nem elèg neki rossz napján nagyon bunkó az apjával amit az apja nem jól kezel amin összevesznek.
Ezerszer beszèltem már velük.
Együtt,külön-külön.
Ideig óráig használ is,de aztán ott folytatják ahol abbahagyták.
Ezen egy idő után èn is felkapom a vizet,mert borzasztó azt hallgatni hogy az a kèt ember "öli" egymást akiket a legjobban szeretek.
Pontosan!
Lassan telik az a pohár majd kicsordul.
Egy ajtó bevágása ès le is higgadok,de ez nem mehet ìgy tovább.
Ildi!
Köszönöm neked is;
Elgondolkodtató amit ìrtál. 😘
Évente 1x-2x az belefér és talán kell is. Azért nem gondolom, hogy egyetlen dolog miatt önti el az agyadat a sz@r. Az szépen, fokozatosan telítődik aztán jön egy pont.....egy szó, egy mondat, egy tett, egy bármi! És egyszer ki is kell adni magadból a feszkót! Utána gondolom meg szoktál nyugodni, és valld be utólag jól is esett kiadni. Így vagy úgy. Én legalábbis így voltam :) Pattogtam örökké, röpült tányér / pohár/grízes doboz, ami a kezem ügyébe került, egyszer a tv távirányító beleállt a szekrényajtóba (csak mert a férjem elhajolt előle :) )
Aztán az évek múlásával -meg ahogy a gyerekek születtek, mert előttük csak nem lehet- lenyugodtam. :) Viták persze voltak vannak lesznek, de már nem dobálózok, csak szavakkal. :)
Te Fincsi.
Hány mondatot tudsz kiabálni, mielőtt berekedsz?
Corelle.
Kiabálok, és 1-2 ajtót bevágok. 5 perc múlva semmi bajom.
Hetente 1x kb.
Mert ahogy öregszik, minden rossz tulajdonsága csak rosszabb lesz.
Nagyon szerencsés időket élünk, mert válogathatunk.
Földhöz csapkodhatunk ugye Herendi porcelán tányérokat, vagy Corelle tányérokat, ami nagyon nehezen törik.
Ha én csapkodnék, akkor a cica által használt papír tányérokat vágnám falhoz/földhöz.
2 ok.
Egyik a büdös bunkó kollègám a másik mikor a fèrjem ès a gyerek veszekednek.
Ezeket nem zárhatom ki az èletemből.
Nem vagyok tele indulattal,de ha felmegy a pumpa akkor jön az indulat is.