Dráma tagozatos középiskola (beszélgetés)
Azt tudja-e valaki, a felvételi ponthatár hogyan alakul ezekben a sulikban?
Eddig kb 4es tanuló volt, kozmetikus szakiskolába akart menni, ahová ezzel gond nélkül bejutna. De gondolom a gimikben egészen más szinten van a ponthatár...
Ha a lányod ezt szeretné, hadd menjen.
Ha nincs elég tehetsége, kitartása, az hamar kiderül.
A színészi pálya máshogyan megterhelő, mint más pályák, de valamit mindegyik követel.
Ha esetleg színész esetleg nem is, de dramaturg is lehet akár, vagy más, a színészettel, irodalommal, netán filmmel kapcsolatos pályára is mehet. Messze még az érettségi, addig még sok minden eldől.
Még az is lehet, hogy mire végez, mégis mást fog tanulni. De ha felveszik, a dráma tagozatos suli nem rossz alap!
Rákerestem, de nem egyetlen link van.
A keresőbe pedig be tudja írni, és mindjárt választhat is a lehetőségek közül.
Én laikusként nagyon megterhelőnek érzem ezt a pályát, persze kívülűllóként biztosan más, mint benne lenni. De itt ugye nincs 8 órás műszak, meg szabad hétvége, igaz nincs rutin se meg bepunnyadás.
De úgy vélem, iszonyat energia és rendkívüli adag tehetség kell ahhoz, hogy valaki olyan szinten befusson, hogy megéljen ezen a területen. És persze háttértámogatás, ismertség és ismeretség, hogy fel is fusson addig a szintig és ne maradjon "csepürágó" az utcasarkon pantomimezve...
Köszönöm a válaszokat.
Gimiket találok, hisz beírom google-ba és megvannak.
Inkább az érdekelne, érdemes-e ezen az irányon tanulni és utána milyen lehetőségei vannak?
Amit lent írtam, nem nagyon kellett keresgélnem, hiszen ha akarom naponta elsétálok mellette, előtte... :)))
De igazad van. Jó lenne ha segítségképpen rá is keresnél a net-en a többi drámatagozatos gimikre, és felraknád a linket. A fórum indítónak az már nagy segítség lenne.
A kérdés nem határozta meg a helyet.
Sok drámatagozatos suli van szerte az országban.
2 kolléganőm lánya is Szentesen végzett.
Jeles, kitűnő az elvárt ált.isk. teljesítmény és komoly alkalmassági felvételi vizsga is volt.
Sok órán kívüli elfoglaltságuk volt, szinte folyamatos.
Úgy van, ahogy Nirci írta. Erős humán és nyelvi képzés. A lányok később bölcsész karon végeztek, egyikük doktorált német nyelvből.
Alföldi Robi is odajárt
Szentesi Horváth M drámatagozatos gimn
Megtaláltam a gimi honlapját, napi aktualitások. Nem olvastam bele, nézd meg, miről esik szó benne... talán még ez is segít:
Itt telefonszámot találsz, ill. az elmúlt években, évtizedekben itt tanult, végzett híressé vált, befutott diákok névsora.
Van valahol Facebook elérhetőségük is, célszerű rákérdezni, hogy mennyire biztos, hogy minden évben indítanak dráma-osztályt???
Lányom azt fontolgatja, hogy dráma tagozaton szeretne továbbtanulni 8.osztály után.
Tőlem eléggé távol áll ez a téma, így jóformán semmit nem tudok róla - mit tanulnak ott, érettségi után milyen lehetőségei vannak valamint milyen lehetőségei vannak továbbtanulásra, milyen munkákat dolgozhat később?
Érdemes egyáltalán ilyen területre alapozni a jövőt? Vagy csak a legeslegjobbak futhatnak be úgy, hogy rendesen meg is élnek belőle?
További ajánlott fórumok:
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- Melyik városban jártál középiskolába/ipari suliba?
- Új igazolvány készítésénél miért fontos, hogy milyen középiskolát végzett valaki?
- Pesten esti tagozatos vagy levelezős tagozatos Középiskolát "ismer" Valaki?-És azokban hogyan van a tanulás elrendezve?-Milyen a kimenetel?
- Ismertek dráma tagozatos gimnáziumot, ha igen hol? Esetleg valaki tud valamit a Tolnai Lajos Gimnáziumról (Gyönkön)?
- Milyen dráma tagozatos vagy színvonalas, erős gimnáziumokat ismertek Budapesten?