Drága élelmiszerek (beszélgetés)
A párizsit mifelénk parizernak hívják!
A házi kolbász meg nem hasonlít rá mifelénk!
Pilos Butter vajat veszem, mióta nincs ír vaj. Ez is finom.
Gyerek koromban tea vaj volt csak. Sárgás volt és finom. Pár éve megint vettem, elállt a lélegzetem is mikor kibontottam. Hófehér, semmi illata, se íze.
Az ír vajnak van szép sárga szine.
Szerintem sokan azt se tudják miből készül a vaj. Ezek közül a fiétázók meg örülnek hogy ehetik a vajat vígan, mert kevesebb zsír van benne. Eszem megáll!
Meg ott van a 30% zsírtartalmú tejszín. Ez is hogy? És a maradék 70% micsoda benne? Én annak idején mikor a házi tejről leszedem a tejszínt, az maga volt a tej 100%-os zsírja. Nem fehér volt mint a mostani tejszínek, hanem sárgás.
Hogy, hogy nem tudod?
Ez egy olyan betegség ami nem létezik, de egyébként akkor kapod meg, ha nem veszel fel sálat vagy megütöd a gyomrod környékét vagy a nyakadat.
A megelőzés a legfontosabb!
Sál mindig legyen rajtad, akár +40 fokban is, mert nyáron meg a légkondival és a ventilátorral kell vigyázni!
Illetve, nem árt valami pajzsszerű a testedre, hogy még véletlenül se tudd megütni a gyomorkörnyékét. És a nyakadra se árt a sálon kívül valami másfajta védelem, ami szintén az ütést tompítja.
És jut eszembe! A kajától is lehet refluxot kapni. Vigyázz, hogy ne egyél túl meleget, mert refluxod lesz tőle, ami égő fájdalommal jár.
A videó házi kolbásznak írja, de én párizsi néven mentettem mert arra jobban hasonlít. Nagyon finom, próbáld ki!
A Mizo laktózmentes tej amit az enzimen felül plusz kezelnek úgy hogy megbontják benne a laktózt, karamellizálják attól sárga és az kegyetlen édes.
Férjem miatt azt nem veszek, mert szerinte olyan mint az anyatej, ő úgy hiszi mindegyik laktózmentes olyan, mert azt nem vette még észre hogy az összes tej laktózmentes ami itthon van, de azok kék vagy piros dobozosak, a feliratot nem figyeli és azok se nem sárgásak, se nem túl édesek.
További ajánlott fórumok:
- Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert?
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Tele vannak ehető rovarokkal a magyar élelmiszerek.
- Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre?
- Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák
- Ha a súlyoddal megegyező kiló egyfajta élelmiszert/nasit kaphatnál, ezt választanád :