Döntés (beszélgetés)
A párom egy alkoholista apa mellett nőtt fel. A mai napig az anyja szemére hányja, hogy mi a búbánatért nem mentek el, tönkretette az első 25 évét.
Mára az apja már nem (vagy csak nagyon keveset) iszik, mert meglengette a kaszáját felette a halál, és észhez tért. Így egész jó fej. Én csak rövidke ideig "élvezhettem" az alkesz életmódját, hát, szép volt az biztos. Mára tényleg oké, sőt, tőle telhetően egész jófej nagypapi lett :)
de a párom azt mondja, az a huszonakárhány év kitörölhetetlen.
a legnagyobb gond, hogy egyáltalán a szüleitekkel éltek,
valahogy oldjátok meg a külön költözést, semmiféleképpen nem egészséges együtt élni felnőtt korban a szülőkkel,
utána sokkal jobb lesz a kapcsolat
A gyerekeknek mi a jó?
Ezt tartsd szem előtt!
Mennék, ez így nem élhető. Akkor is az lenne a helyes szerintem, ha nem lenne a 2 kicsi, így meg pláne... Ne engedd, hogy tönkretegye az életeteket. Egy alkoholista ember csak arra képes.
Nehezen viselné? Biztosan. Érdekel, hogy mi lesz vele? Természetes. Viszont úgy gondolom, hogy azt kell nézned, hogy neked és a gyerekeknek mi a jó. Az pedig nem ez...
Sziasztok!
Tavaly szakitottunk a barátommal, már előtte is volt egy féléves szünet.
Szerintetek van olyan, hogy két ember mindig egymás mellett köt ki, akármennyire is nem működött előtte?
Neki sincs senkije, múlt hétvégén együtt töltöttük majdnem egy egész napot, előtte egy évig szinte nem is beszéltünk. De most olyan volt, mint régen.... :(
azt nemigazán értem, miért tűnt egyszerűbbnek szülőkkel élni, mint a korábbi helyen :) vagy te nem bírod az egyedüllétet? (leszámítva a 2 gyereket) mert gondolom, nem dolgozol, ha neked ilyen szempontból mindegy volt a költözés, és azért 2 gyereket ellátni nem akkora kihívás, hogy mindenképpen kell valaki állandóan, aki vigyáz rájuk
én nem tudnám elképzelni, hogy 30 évesen a szüleimmel éljek, családostul, pedig szeretem őket, jó a viszonyunk, de biztos másoknál ez másként megy. lehet, hogy te még el tudnád viselni az apád kirohanásait, de nem hiszem, hogy a 2 gyerekednek ebben kéne felnőnie :(
Szerintem is menni kell, mielőbb. Alkoholista nem fog változni, illetve dehogy nem: még rosszabb lesz.
Hiába az apád, ha ő maga nem akarja, nem tudsz rajta segíteni. Az meg nem vezet sehová, ha ti is tönkrementek bele lelkileg és tönkremennek a gyerekek is.
Értük ti, a szülei vagytok a felelősek, ne tegyétek pokollá az életüket a maradással.
én már azt sem értem, férjjel, 2 gyerekkel minek éltek a szülőkkel. az meg pláne nem, miért lenne kérdés a költözés, vagy így terveztétek életetek végéig?
még ha jó a kapcsolat a szülőkkel, akkor is gyakran nehéz lehet tolerálni egymás magánéletét, így meg főleg