Diszhal ideiglenes tárolása. (beszélgetés)
ez érdekes....
azt mondják hogy hoszútávon nem jó a desztvíz..max keverve rendes vízzel...
Hány literes akvbáriumod volt ?
Miért? :O
Évekig volt akváriumom, mindig desztvizet haszáltam, és nem döglöttek a halak, sőt, szaporodtak!
Nehogy a zacskóban hagyd, ott biztosan nem bírja ki holnapig. Nem is értem, hogy mondhatott ilyet a kereskedő.
Az a baj, hogy nem egyszerű a helyzet megoldása, mert az a legkisebb gond, hogy mibe tegyed. Minden megfelelő lenne amibe belefér vagy 6-7-8 liter víz. Például egy egyszerű vödör is jó. Szerintem a 4 liter kevés, bár nem tudom mekkora a halacska, de a bettának (sziámi harcos) van labirintkopoltyúja, amin a levegőt is tud venni, tehát nincsen csak a vízére szorítva. Az aranyhalnak viszont csak sima kopoltyúja van, így neki több víz kell.
A gond a vízzel van, mert nem teheted sima csapvízbe, az a klór miatt mérgező neki. Lehet kapni klórmegkötő, vízkezelő szereket, azokkal talán kibírja.
Nem tudom mekkora akváriumba megy szegény, de sajnos -nagyon tévesen- sokan azt gondolják, hogy elég nekik a gömbakvárium, pedig ez nem igaz.
Az eladó ilyet mondott ?...akkor nagy valószínűséggel nem ért a halakhoz....
mint itt már leírták ,hogy egy nagyobb üvegben talán nem pusztul el holnapig...
ne fertőtlenísd...mert ha marad benne cucc , attól még hamarabb kipurcan...
ez egy teleszkópszemű hal.Én sajan nem értek hozzá.Ha bele rakom egy műanyagba az jó?
fertőtlernitsem elötte?
További ajánlott fórumok:
- Vegák, ideiglenesen „húst elhagyók”: fogytatok a hús étrendből történő kiiktatása után? Volt valami áldásos hatása?
- Az albérlőt ha ideiglenesen bejelentem, abból nekem adódik valami hátrányom?
- Eltört a csuklóm, ideiglenes gipszem van, és pénteken cserélik. Gondolkodom azon, hogy műanyagot kérjek-e? Melyik jobb?
- Albérletbe ideiglenes lakcímen bejelentkezni
- Lehet kérvényezni ideiglenesen a láthatási jogot, ha a szülők még nem váltak el, de az anya feltételekhez köti a gyerekek láthatását?
- Angliából Magyarországra babával, ideiglenes útlevéllel?