Diós mogyorós császármorzsa recept
A Diós mogyorós császármorzsa hozzávalói:4 tojás
25 dkg liszt
2 teáskanál méz
só
4 dl tej
4 dkg vaj
5 dkg aprított dióbél
5 dkg aprított mogyoró
20 dkg erdei gyümölcs(fagyasztott)
porcukor a szóráshoz
A Diós mogyorós császármorzsa elkészítési módja:
A tojássárgákat a megsózott liszttel a mézzel és a tejjel simára keverjük,hozzáadjuk a a fehérjék keményre vert habját. Majd belekeverjük az aprított diót mogyorót. A vajat felhevítjük egy serpenyőben és belecsurgatjuk a tésztát.Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A sütés befejezése előtt röviddel szaggassuk szét két villával a tésztát és adjuk hozzá a kiolvasztott gyümölcsöt.Rakjuk ki tányérokra a császármorzsát és hintsük meg porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2013. aug. 4. 20:20
A diós mogyorós császármorzsa elkészítési módja és hozzávalói.