Diós/ kókuszos kosárkák recept
A Diós/ kókuszos kosárkák hozzávalói:A tésztához:
28 dkg liszt
8 tojás sárgája
20 dkg vaj.
A diós töltelékhez:
4 tojásfehérje kemény habja
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor.
A kókuszos töltelékhez:
4 tojásfehérje kemény habja
20 dkg kókuszreszelék
20 dkg porcukor.
A Diós/ kókuszos kosárkák elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és a tésztát kis kosárformákba (fém, de lehet muffinsütőben is készíteni) nyomkodjuk, vékonyan. A töltelékekhez valókat jól összekeverjük, és a tésztával kibélelt formát háromnegyedéig töltjük, mert sütés közben megnő. Forró sütőben sütjük.
Ezt a tésztamennyiséget elfelezzük, felébe kerül a diós, másik felébe a kókuszos töltelék.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 93a74b44ea, 2007. márc. 25. 13:48
A diós/ kókuszos kosárkák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.