Diós csiga Andi módra recept
A Diós csiga Andi módra hozzávalói:60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 db tojássárgája
2 evőkanál olaj
1 csipet só
4 evőkanál cukor
tej ízlés szerint+darált dió
A Diós csiga Andi módra elkészítési módja:
Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet az élesztővel a tojássárgájával olajjal pici sóval és cukorral összekeverjük. 1,5 órát kelni hagyjuk. A tésztát nyújtó deszkán átgyúrjuk elvesziti az alakját de majd úgyis a sütőben visszakel. Két cipót formázunk, mindkettőt téglalap alakúra nyújtjuk. Olvasztott margarinnal meglocsoljuk a tésztát, utána rátesszük a darált diót. Feltekerjük hosszanti oldalán majd éles késsel ujjnyi vastagságra vágjuk a csiga szeleteket, kivajazott tepsibe tesszük. A sütőt előmelegítve, utána pedig 30 percig sütőtől függően megsütjük.
- 10-15 percenként meglocsolhatjuk tejszínnel hogy ne száradjon ki.
- porcukorral meghinthetjük
- túl sokáig sem szabad sütni mert túlzottan kiszárad
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mandy88, 2010. márc. 13. 09:06
A diós csiga andi módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.