Differ teszt (beszélgetés)
Szép napot!:)
Csak pontosítanék egy kicsit.
Nem a differenciálásból ered a név.
DIFER=Diagnosztikus Fejlődésvizsgáló Rendszer
(4-8 évesek készségfejlődésének vizsgálatára)
Célja, funkciója, hogy segítse az eredményes iskolakezdést.
S nem úgy van az csak, hogy sok iskola alkalmazza.:)
Minden iskolának kötelező okt. 15-ig felmérni azon elsős évfolyamos tanulóik körét, akiknél az óvodai jelzések, illetve a tanév kezdete óta szerzett tapasztalatok alapján az alapkészségek fejlesztését hangsúlyosabban kell a későbbiekben támogatni, és ezért az osztálytanító indokoltnak látja az azt elősegítő pedgaógiai tevékenység megalapozásához a Diagnosztikus fejlődsévizsgáló rendszer alkalmazását.
Köszönöm a válaszodat!:)
Remélem, hogy ma megmutatják, mert nagyon kíváncsi vagyok az eredményre!:)
Köszi még egyszer!
Ez egy diagnosztikus képesség-vizsgáló rendszer, ami 4-8 éves korú gyermekek 8 képességterületét vizsgálja:
• Beszédhanghallás
• Elemi számolási képesség
• Relációs szókincs
• Tapasztalati összefüggés megértése
• Tapasztalati következtetés
• Írásmozgás-koordináció
• Szocialitás
A Differ-mérés iskolaérettségi vizsgálatkor is reális képet ad a gyermek képességeiről. Nagyon nagy előnye, hogy az iskolában is folytatódik a mérés. A vizsgálat átfogó képet ad a gyerekről középső csoporttól egészen a 2. osztályig. Segítséget nyújt egyben a pedagógusoknak az egyéni fejlesztési tervek elkészítésekor is.
Ezt találtam.
Onnan is eredhet a neve (differ - differenciálás), hogy a gyemreknek kellenek-e külön feladatok, külön oktatás.
Sok iskola alkalmazza, sőt már óvodákban is. Ezáltal kapnak egy képet arról, mit tud a gyermek.
Persze ha sürgetik, leszólják, nem biztos, hogy a valós képességeit tükrözi ez a teszt...
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
A kisfiam most kezdte az első osztályt. Tegnap Differ-tesztet csináltak vele. Elmondása szerint a néni időnként hangosan mondta neki, hogy miért kell ezen ennyit gondolkodni?
Aki tudja, írja le nekem, hogy mit tartalmaz ez a teszt?
Tavaly, a nagycsoportban felmérettem a gyereket, 98%-os lett a teszt.
Kicsit kétségbe estem, ma lesz szülői értekezlet, remélem, hogy elmondják, hogy mi lett az eredménye.
Köszönöm előre is a segítségeteket!:)
Edina
További ajánlott fórumok:
- Pozitív teszten innen és túl
- Pozitív tesztre várva...
- Terhességi teszt, leghamarabb mikor lehet pozitív? Segítsetek!
- Akiknek még sosem volt pozitív teszt a kezükben, de sosem adják fel!!! :)
- "A gyerek beiskolázását javasoljuk, de több figyelmet és differenciált bánásmódot kérünk neki." Mit jelent ez?
- Pedagógusok! Érdemes elvégezni a fejlesztő, differenciáló pedagógia szakot?