Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Pedagógusok! Érdemes elvégezni a fejlesztő, differenciáló pedagógia szakot? fórum

Pedagógusok! Érdemes elvégezni a fejlesztő, differenciáló pedagógia szakot? (beszélgetés)

11. misz (válaszként erre: 1. - Kinni)
2012. febr. 6. 07:40

Szerintem végezd el, ha van kedved hozzá. Sajnos egyre több a részképesség-zavarral küzdő gyerek, és kevés a szakképzett pedagógus. Sok helyen az SNI-s gyerekkkel is foglalkozik fejlesztő pedagógus, mert alig lehet gyógypedagósust találni, pláne kissebb településekre.

Ha tényleg szeretnél ezen a területen dolgozni, biztosan lesz rá lehetőséged. Sok sikert kívánok! :)

10. Karolinna (válaszként erre: 1. - Kinni)
2012. febr. 3. 16:35

Tanulni mindig érdemes és nagy szükség lenne erre a szakirányra is.

Az, hogy mennyire piacképes azt egyszerű kideríteni. Nézd meg, hogy jelenleg hány iskola keres, hírdet meg állást ilyen végzettségű pedagógusnak.

Ebben az ügyben szkeptikus vagyok, mert rengeteg állás nélküli pedagógus van és a leépítéseknél az első, hogy az "extrákon" spórolnak és nem az alap oktatási kötelezettségeken (pl.: matekóra).

2012. febr. 3. 16:24

én is támogatom az ötletet: csak profitálhatsz belőle!

Akár magánzóként, akár óvónőként, akár iskolában is fejlesztő pedagógusként.

2012. febr. 3. 15:00
szerintem is végezd el,egyre több gyerek lesz,aki rászorul.
2012. febr. 3. 14:44
Ha teheted végezd el. Ha van fejlesztős szakod, előnyben vagy elhelyezkedésnél a sima óvónővel szemben. Ráadásul ez a képzés szakvizsgát is ad, ami szintén nem utolsó szempont.
6. Pan Dóra (válaszként erre: 5. - Kinni)
2012. febr. 3. 13:30
Az utolsó 3 probléma, amit leírtál, az sni kategóriába tartozik, tehát gyógypedagógusi kompetencia.
5. kinni (válaszként erre: 4. - Pan Dóra)
2012. febr. 3. 13:22
Nem gyógypedagógus szeretnék lenni hanem arra gondoltam, hogy ép intellektusú gyerekkel foglalkoznék akik le vannak maradva valamiben vagy iskolára segíteni felkészíteni az óvodásokat, vagy nagyon gyakori a hiperaktivitás a diszlexia, diszgráfia.
4. Pan Dóra (válaszként erre: 1. - Kinni)
2012. febr. 3. 13:11
Fejlesztő pedagógusként csak az ép intellektusú gyerekekkel foglalkozhatsz, sni gyerekekkel nem. Tehát attól függ, mit akarsz csinálni. Ha sni-t is akarsz fejleszteni, akkor gyógyped. végzettség kell.
3. kinni (válaszként erre: 2. - Tücsibogár)
2012. febr. 3. 13:05

Köszönöm a hozzászólásod!

Bárki véleményére kíváncsi vagyok aki érintett a témában.

Ahogy te fogalmaztál úgy látod állami szinten nem foglalkoznak kellőképpen a speciális fejlesztésre szoruló gyerekekkel, ebben én is egyetértek. Pont ezért kérdés, hogy találnék-e munkát ezzel a végzettséggel állami óvodában vagy állami intézményben?

Magánintézményben mondjuk lehet, hogy előnyt jelentene a sima óvónői diplomával szemben egy plusz szak.

A képzés nem olcsó, elődlegesen az a célom, hogy el bírjak majd helyezkedni 40 évesen két kisgyerek mellett.

2012. febr. 3. 12:14

Nem pedagógus vagyok, hanem olyan anyuka, akinek a gyerekének magának is fejlesztésre van szüksége.Ezért előre elnézést, hogy hozzászólok, bár én a kérdésfeltevésnél nem lettem megszólítva!

Mindenképp érdemes elvégezni, mert nagyon "híg" az ellátórendszer. Állami szintem úgy látom, hogy magasról le vannak ejtve az erre szoruló családok.. A maszekoknál lehet jó eredményeket elérni..Kereslet biztos hogy van rá, de csak akkor érdemes szerintem, ha nem a pénz az elsődleges motiváció!!

2012. febr. 3. 12:05

Óvóképző Főiskolát végeztem, most itthon vagyok a gyerekeimmel, ősztől tanulni szeretnék.

Kinéztem a Kecskeméti Főiskolán a Fejlesztő differenciáló pedagógia szakot. Érdemes elvégezni? Könnyebben találok majd munkát ezzel a végzettséggel?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook