Diétás ételeket gyűjtök ( Dukan diéta) de lehet más is (beszélgetés)
Paprikás krumpli karalábéból!
Diétás és nagyon finom
Hozzávalók:
25 dkg karalábé
1 evőkanál olaj
5 dkg hagyma
1/2 zöldpaprika
1/2 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 db baromfi virsli
1 evőkanál pirospaprika
Só
Pici vegeta
Tört köménymag.
Elkészítés:
A karalábét megpucoljuk és hasábokra vágjuk.
A hagymát apróra vágva megdinszteljük
Paprikával meghintjük és beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát fűszereket karalábét és annyi vizet,hogy ellepje.
Lefedve főzzük.
Mikor félig megfőtt a virslit, beleteszűk felkarikázva.
Kalács
12,5 dkg Norbi liszt, 12,5 dkg finomliszt,, 1 ek. búzasikér, 1 csipet só, 1/2 csomag élesztő, 3/4 dl étolaj, 2,5 dl tej, 1 tk. fruktóz, 2 ek. xilit, én a töltelékbe kakaóport + Zéro cukrot tettem.
Pizza: fél kg liszt (új liszt, vagy sima liszt felesbe MM-el), 2 evőkanál étolaj, kb. fél liter víz, 3 dkg élesztő, só. Egy tálban elkeverem, fél órát pihen, deszkán kinyújtom, díszítem, megsütöm, megeszem. :)
Puncsos piskótatekercs
5 tojás,4ek.liszt felesbe M.M-el,2ek.zero,1cs. sütőpor.A tojássárgáját kikevertem a zeroval,a liszteket összekevertem a sütőporral majd a sárgájához kevertem apránként és végül a felvert tojásfehérjét belekeverem.A pudingot meg csak megfőztem egy picit sűrűbbre
csicsóka püré
Hozzávalók:
csicsóka
tej, zsírszegény
tejszín, zsírszegény
margarin
fokhagyma
só
víz
Elkészítés:
A megtisztított csicsókát feldarabolom, sóval, reszelt fokhagymával ízesítem, kevés víz hozzáadásával (nem kell ellepnie!) megfőzöm. Ha megpuhult krumplinyomóval áttöröm, kevés margarinnal, tejszínnel és tejjel kikeverem.
Köretként tálalhatjuk, mint a burgonyapürét.
Diétás habos almás torta
Hozzávalók:
Piskótalaphoz:
4 tojás
4,5 evőkanál zabkorpa vagy zabpehelyliszt
4,5 evőkanál por alakú édesítő /pl.fruktóz,szőlőcukor/
1 vagy 2 evőkanál víz /a tészta állagától függ/
Töltelékhez:
6-8 db nagyobb alma
4 dl növényi tejszín /vagy 2 cs. habporból vert hab/
1 csomag vanília ízű pudingpor
4 dl tej+ 0,5 dl tej a zselatinhoz
ízlés szerint édesítő
2 púpos evőkanál zselatinpor
őrölt fahéj ízlés szerint
5 dkg vaj vagy margarin
Elkészítés: Elkészítjük a piskótát:
A tojásokat különválasztjuk,a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját a por alakú édesítővel habosra keverjük,hozzáadjuk a zabkorpát vagy a lisztet,jól összekeverjük,majd hozzákeverjük a vizet is. Lazán belekeverjük a tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt tortaformában,180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha megsült,kivesszük a formából,lehúzzuk róla a papírt,és visszatesszük a piskótalapot a formába.
Félretesszük hűlni.
Töltelék elkészítése:
Az almákat megtisztítjuk,és uborkagyalun vékony szeletekre gyaluljuk.
A margarint egy edényben felolvasztjuk,rátesszük az almát,kevés vizet öntünk alá. Rátesszük az ízlés szerinti édesítőt és fahéjat is. Puhára pároljuk,kihűtjük.
A 4 dl tejből és a vanília ízű pudingporból a recept alapján pudingot főzünk,ízlés szerint édesítővel édesítjük,kevergetve kihűtjük.
A 4 dl növényi tejszínt habbá verjük,ha kell,édesítővel még édesítjük.
2 evőkanál zselatinport felfőzünk fél dl tejben,langyosra hűtjük,hozzákeverünk 2-3 evőkanál felvert tejszínhabot,és utána az egészet a többi tejszínhez keverjük.
/Tejszínhabpor alkalmazása esetén 3 dl tejjel többre van szükségünk. Ez esetben nincs szükség édesítésre/
Az elkészült tejszínhabot belekeverjük a vaníliakrémbe.
A tortalapra kenünk egy réteg krémet,arra ráterítjük a párolt alma felét,majd újra krém következik,végül az alma másik fele.
Az egészet bevonjuk a maradék krémmel.
2-3 órára hűtőbe tesszük,hogy a krém megdermedjen.
Tanácsok: Aki nem diétázik édesítőszer helyett cukorral is elkészítheti.
Nagyon finom és egyszerű torta.
Zabpelyhes túrógombóc recept
hozzávalók 4 főre
· 250 g túró
· 6 ek aprószemű zabpehely
· 2 db egész tojás
· 2 ek cukor
· 1 cs vaníliáscukor
· 1 csipetnyi só
elkészítés
1. A túrót összekeverjük a zabpehellyel, tojással, cukorral, vaníliás cukorral és egy csipet sóval.
2. Az így kapott tésztát legalább 20 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely kicsit magába szívja a nedvességet.
3. Vizezett kezünkkel közepes méretű gombócokat készítünk (kb. 12 db lesz ebből az adagból) és bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben, újraforrástól számítva kb. 2 percig főzzük. Ezalatt feljön a víz tetejére.
4. A vízből kiszedve pirított zsemlemorzsába, vagy pirított darába forgatjuk és tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Ilyet én is szoktam készíteni, olyan, mint a tejbegríz! Bár én kevesebb édesítőt teszek bele, de nem teszek rá se kakaóport, se fahéjat. Fini :)
Ja és mikróba is készíthető :)
Ánizsos piskóta fogyózóknak
Hozzávalók:
6 tojás
1, 5 cs. sütőpor
2 dl víz
3 ek. 20 %-os ecet
12 ek. étolaj
12 ek. zabpehelyliszt
12 ek. teljeskiörlésű búzaliszt
édesítő ízlés szerint
1, 5-2 ek. őrölt ánizs
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, fehérjét kemény habbá verem, félreteszem.
A sárgáját kikeverem habosra az édesítővel, utána belekeverem a többi hozzávalót, legvégén óvatosan a tojáshabot.
Olajozott, lisztezet gáztepsiben 25-30 percig sütöm.
/20 perc 200 fokon, a többi időt pedig 180 fokon/
Ánizs helyett lehet kakaóval is, és tortaalapnak is jó.
Zabpelyhes-meggyes-kókuszos vaníliapuding /diétás/
1 vaníliás pudingport megfőztem 6 dl tejben édesítővel.
10 dkg zabpelyhet leforráztam 2 dl tejjel, és kicsit állni hagytam, majd belekevertem a pudingba.
Hozzákevertem 5 dkg kókuszreszeléket és meggyet/jelen esetben meggybefőttet/.
Tálába mertem, kihűtöttem, majd a hűtőbe tettem, hogy jól lehűljön.
Lehet még tejszínhabot is belekeverni, ha már nem meleg a massza, vagy a tetejére tenni díszítésnek.
Természetesen diétás tejszínről beszélek.
Karfiol-omlett
Hozzávalók:
1 fej karfiol
4 evőkanál tejföl/zsírszegény/
5 tojás
5 dkg vaj vagy margarin
1 csomag újhagyma
fűszerkeverék
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi gyömbérpor
1 késhegynyi őrölt bors
1 cs. petrezselyem
5 dkg reszelt sajt /zsírszegény/
Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedve fűszerkeverékes vízben megfőzzük, leszűrjük. Az újhagymát a szárával együtt szeletekre vágjuk, a margarinon megdinszteljük, beleadjuk a karfiolt, megszórjuk fűszerkeverékkel, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel, - és többször megkeverve átsütjük.
A tojást felverjük a tejföllel, s ráöntjük a karfiolra. Addig sütjük, míg a tojás meg nem szilárdul, ekkor megszórjuk vágott petrezselyemmel elkevert reszelt sajttal, amit ráolvasztunk a tetejére.
Almasüti diétásan
2 kg reszelt alma
6 tojás
1 sütőpor
őrölt fahéj és szegfűszeg ízlés szerint
édesítő ízlés szerint
10 evőkanál darált dió
6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
4 evőkanál zabkorpa
A tojásokat szétválasztom,a sárgáját összekeverem az édesítővel és a többi hozzávalóval,belekeverem a reszelt almát /nem kell kinyomkodni/.
A fehérjéket habbá verem,és belekeverem az almás masszába.
Vajazott ,lisztezett nagyméretű /gáz/tepsiben előmelegített sütőben 180 fokon sütöm 30 percet,majd 160 fokon még 20 percet,utána 180 fokon újabb 10 percet.
Hidegen szeletelem.
Nagyon finom,csupa-gyümölcs süti.
Tejszínhabbal még finomabb.
Hozzávalók: 3 dl tej (1, 5%)
7 evőkanál zabkorpa
10 szem édesítőbogyó (Süssina)
Elkészítés: Éber felügyelet mellett forrald fel a tejet. Amikor fölhabzik, édesítsd, majd lapátold bele a zabkorpát. Húzd le a tűzről, s fedővel letakarva hagyd állni kb. 10 percig.
Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriatartalom: 377 kcal
Szénhidráttartalom: 46 gramm
lehet rá szórni fahéjat, kakaóport, kókuszt, meg gyümidarabokat!!nagyon finom!!
További ajánlott fórumok:
- Írj olyan ételeket, édességeket, amelyeknek a nevében város vagy ország szerepel
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- Hogyan rántsuk be az ételeket diétásan?
- Endometriosisra diétás ételeket várok!!
- Dukan diétás könyvet hol lehet kapni, és mennyibe kerül?
- Melyik Tesco-ban van tutira Dukan diétás könyv?