Derékig érő hajhoz mekkora hajfánkot vásároljak? (tudásbázis kérdés)
Ehe, tényleg lett egy második fejem :D
Felejtős a hajfánk :)
En is ugy szoktam, de a fankkal mas format tudtam volna elerni.
Te tudsz lofarkat kotni? Nekem szenvedes, raadasul nem all sehogy mert a suly lehuzza. Milyen hajgumit hasznalsz? En 10-bol 8-szor muszaj vagyok elvagni, mert egyszeruen nem lehet kiszedni a gumit a hajambol.
Ezert szoktam altalaban felcsavarni, es csattal rogziteni.
Nekem is derékig érő, vastag szálú hajam van.
Ekkora hajtömeghez már nem használok semmit, simán lehet önmaga köré tekerni-fűzni a hajat,- sima hajgumi, egy-két hullámcsat, és kész is.
Nem olvastam végig a hszeket, bocsánat.
Zokniból is meg lehet csinálni a hajfánkot ;)
Gumis részét a sarkáig használják. Még nem csináltam magamnak csak így sejtem..
Ami kisebb, annak a belső átmérője is kisebb és így nem fog benne elférni a hajad a tekerés közben.
Az egyik lányomnak ilyen nagyon hosszú sűrű haja van, és mi is áttértünk a hajgumis balettoskontyra mert azzal legalább nem néz ki úgy, mintha madárfészek len e a fején, a pici fánkba meg nem fért bele a haja.
A másik lányomnak pedig rövidebb és vékonyszálú haja van, így neki pont jó a fánk, mert a saját hajából csak olyan konty lenne mint a kecskebogyó:D, szóval neki kell az a kis kitömés. Igaz, ő kicsi, fog még erősödni neki.
Szóval egyéni ez a dolog, nem mindenkinek kell fánkot tenni és mégis ugyanaz a konty lesz, ha több haja van.
Nagyon hosszú hajhoz, ami sűrű is, nem jó a fánk, inkább egy zokniból csinálj, vagy kaphatók azok a hajgumik, amiket egy kis darab anyaggal körbevarrnak, tudod, amiket így összeráncolnak.
Mert a fánk nagyon kitömi, ha amúgy is sok a hajad, fel se tudod nagyon tekerni, de ha találsz olyan nagy fánkot, akkor meg bazi nagy balettos kontyot csinál.
Remek, most elbizonytalanodtam :)
És ami kisebb? Az már jó?
Na látod! :D Ennyit máris tudsz.
Van még alapanyagod? (zokni...)
Nem is tudom. Jelenleg csak a férjem hajához tudnám viszonyítani, de nem fog menni, mert ő kopasz. Mármint nem olyan öreg...csak borotválja a fejét :D
De az átlagosnál biztos hogy több hajam van, a vastagsága pedig csak közepes, mióta nem festem.
Csináltam hajfánkot, jó duci lett, 10 cm átmérővel, és elveszett a hajamban.
Szóval nyugodtan jöhet a 15 cm-es :)
Nem mintha fodrász lennék, de én picike vagyok, és tudom, hogy ami nekem derékig ér, az másnak esetleg csak vállig. :D
És ha vékony szálú hajad van, akkor az összefogva is kevesebb, kisebb méretű gumi kell. Ha vastag szálú és erős hajad van, akkor más a helyzet. Innen nem látszik ám! :D
Köszi :)
Ez jó ötlet. Itthon kipróbálom.
Egyébként 175 cm magas vagyok.
Azt sem tudni, milyen a hajad textúrája, meg azt sem, hogy mekkora vagy Te magad, mert más egy 180 centis nő hossza derékig, mint egy 150 cm-esé.
De nem lehet akkora eset egy hajfánk vagy pánt vagy mi, házilag megcsinálod és így kitapasztalod a méretet.
Vagy a boltban megmutatod a kibontott hajad.
További ajánlott fórumok:
- Albérletben élek, gáz fűtés van és benzines autóm. Költözzek fa fűtésű lakásba és vásárolják olcsó elektromos autót, mert minden drágul?
- Hol vásároljak ruhákat?
- Ti csak magyar termelők élelmiszereit vásároljátok?
- Milyen tintapatront vásároljak a nyomtatóba?
- Hogy érhetném el, hogy kevesebbet vásároljak?
- Derékig érő hajhoz mekkora körkefét vásároljak?