Derékfájás kisugározhat a hasba? (tudásbázis)
Ezt találtam:
"A derékfájdalommal együtt jelentkező alhasi fájdalom az egyik olyan fajta, amelynek elsősorban nem nőgyógyászati okai szoktak lenni."
Amit érdemes tudni erről a fajtájú alhasi fájdalomról az az, hogy a legtöbb esetben a fájdalom a derékből ered és onnan sugárzik át az alhasba. Tehát a fájdalomnak mozgásszervi okai vannak. Leggyakrabban az alábbiak:
Keresztcsonti probléma
Csípőízületi probléma
Isiász
Lumbágó
Ízületi gyulladás
Gerincsérv
A fenti betegségek ugyan rendkívül különbözőek lehetnek, egy közös van bennük: kivizsgálásukat és kezelésüket fájdalomterapeuta szakorvos végzi.
Szia,
Igen, lehet. Azért lehet, hogy egy ortopédia és egy hasi ultrahang nem ártana.
Gondolom, számít, hogy milyet szedsz.
Én mydetont szedek, ha kell már 33 éve. Szerencsére már ritkán kell, de az első 11 évben naponta több darabot kellett szednem. Azóta évente 1-2 alkalommal.
A férjem sok gyógyszerre allergiás, de erre nem.
Meg is kerestem.
Tehát, attól függ, hogy hol van a probléma:
A derékfájás és kisugárzó fájdalmak, izomgörcsök.
XII. háti és I. ágyéki csigolya szegmentjéhez tartozó psoas izom, amely hasi fájdalmat utánozhat,
V. ágyéki és a keresztcsont közötti (S1) szegmenthez tartozik az iliacus izom, amelynek fájdalmas feszessége, görcsös megfeszülése a húgyvezeték lefutásának megfelelő, vagy herébe sugárzó, esetleg petefészektáji fájdalmat utánozhat.
Alhasnál inkább egy felfázásból eredő hólyag, petefészek gyulladás lehet. Már ha nő vagy, és van petefészked. :))
Derékfájás inkább vese, az is fájhat nem csak a rossz matrac miatt, hanem átfázástól is.
Igen, kisugározhat oda is.
A férjemnek mindig a hasa fáj, ha megerőlteti a derekát. Egyszer SBO-ra is el kellett mennünk, mert autó takarítás közben kezdődött ez neki. Kivizsgálták és úgy engedték haza 6 óra múlva, hogy a vállukat vonogatták.
Én adtam neki izomlazítót és attól rendbe jött.
Ott inkább vese, petefészek megbetegedések szoktak fájdalmat okozni - tapasztalataim szerint.
A lumbális fájdalom (korábban volt ilyen) a lábon "vonul végig".