Depressziós a vőlegényem, egyre nehezebb vele az élet. Ti mit tennétek? (beszélgetés)
Lehet valami feljebbvaló erő. Legyen az lélekvándorlás, Isten, soros... Ki minek nevezi, ki miben hisz. Ami biztos, hogy könnyebb lehet az élet hittel, mint hit nélkül.
És az is, hogy Isten nevére hivatkozva folyt rengeteg vér... Nem hiszek az egyházban, és a bibliában sem. Emberek által kitalált maszlag sztori, emberek által vezetett intézménnyel. A legnagyobb maffia... Arra az egyre jó, hogy irányítani tudják vele az embereket.
Ettől függetlenül Isten létezhet. Azt nem hiszem, hogy jó szemmel nézi, amit a nevében művelnek mind a mai napig...
Semmi gond. Akkor ezek szerint hülyeség, így jogos, hogy korrigáltál. :) De ettől függetlenül gondolom az üzenete átjött. Mármint amit a pszichológus ezzel érzékeltetni akart.
Egyébként pszichológusnak tanult, nem papnak. :) Nem is értem, miért kéne bárkinek fogalma legyen erről, vagy tudnia. Miért kéne ez az alapműveltség része legyen? Én pl. nem vagyok keresztény, és a köreimben sincsen gyakorló vallásos még csak a közelemben sem. Aki nyitott ilyesmire az majd foglalkozik vele, de a többiektől elvárni ezt nem lehet, és nem is kell.
Természetesen szíved joga mesének látni, nincs ezzel semmi baj. 🙂
Azért "szóltam bele" a beszélgetésbe, mert elképedtem, hogy egy pszichológusnak ilyen szinten ne legyen fogalma a megváltás, váltság jelentéséről, jelentőségéről egy keresztyénnek mondott kultúrkörben.
Azt gondolom, az általános műveltségnek bőven része ez az ismeret.
A fórumtémához ugyan nem kapcsolódik ( szerintem ), de mivel az én életemhez nagyon is és nyilván nagyon fontos igazságnak tartom, nem tudtam megállni a kis korrigálást, köszönöm. ☺️
Bocsánat, de nekem mese jó sok habbal... 🙂 Senkinek nem földi küldetése másért szenvedni, mártírkodni. Nem mindegy, hogy egy kapcsolatban együtt cipeljük a terheket, vagy az egyik fél cipeli magán a másikat is.
Persze lehet ezt is választani, csak az úgy eltékozolt élet lesz, amiből egy van mindenkinek.
Jézus a Megváltó.
Éppen azzal tette teljessé földi küldetését ( Isten Fiaként ), hogy vállalta a kereszthalált a bűnös emberért.
Isten szentsége miatt a mennybe semmilyen bűnös, vagy tisztátalan nem mehet be.
Hogy juthatna így bárki is a mennyországba?
Úgy, hogy az Úr Jézus magára vállalta az emberiség bűneit és Ő bűnhődött meg érte, ezáltal MEGVÁLTVA mindenkit, aki hisz Ő benne.
" Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne el ne vesszen, hanem örök élete legyen." János 3:16
Teljesen igazad van. Egy kapcsolat az adok-kapokról, egymásra való figyelésről szól. Ha átcsap érzelmi élősködésbe, az már régen rossz. A a fi-n 5 éve élősködnek, minimum érzelmileg. Bár nem lepne meg, ha kiderülne, hogy anyagilag is... :) Az én depis párom de volt hajlandó elmenni dolgozni. Fiatal felnőttek voltunk, én dolgoztam, ő depressziózott. Tudok róla, a mai napig nem dolgozik, azóta sem!
Kinek kellene ez? Hagyjuk már! Egy embernek sem kötelessége mártírt játszva a saját életét tönkretenni egy olyan valakiért, aki meg sem próbál változtatni. A szeretet nem ez.
Tini koromban volt problémás kapcsolatom. Depresszió, féltékenység. Ő sem volt hajlandó segítséget elfogadni, pedig fizették volna a szülei, támogatták. Én elmentem egy pszicholgógushoz, aki akkor azt mondta nekem, hogy Jézus és megváltó akart lenne, és végül keresztre is feszítették érte. Miért hiszem, hogy ami neki nem ment, az nekem majd fog?
És igaza volt. Elhagytam, életem egyik legjobb döntése volt.
Aki nem hajlandó saját maga segítséget kérni, az úgy is marad. Az önzés nem az, hogy megeszi az életedet, és változtatni sem próbál meg? Tönkre lesz téve az életed, ha ezt csinálod. Én elhagynám.
Azért 2-3 hónapos ismeretség/kapcsolat után nem feltétlenül kellene kútba ugrani a másik után, mert ő éppen ilyen lelkiállapotban leledzik. És ugye elvileg akkor már látszott, hogy valami nem oké.
Így aztán 5 év után se kell(ene) mártírt játszani.
A topikindító párja szenved. A topikindító is szenved. Nézzük már meg azt is, hogy ki mennyit tesz a magáért/a másikért/a kapcsolatért. És persze, maradjanak együtt, sok boldogságot, bő gyermekáldást meg mit tudom én, de akkor talán a depressziós félnek is akarnia kéne a gyógyulást, máskülönben milyen alapon várja el, hogy a topikindító vele maradjon. Mert gyűrűt húzott az ujjára? Az még édeskevés szvsz.
Tanácsot kér, nem kiteregeti a szennyest. Ha ismerősökkel beszélné meg, csak azért, hogy befeketítse a párját, és nem megoldást szeretne rá, akkor írhatnád ezt.
Mellesleg nem kell beszennyezni egy kapcsolatot, és akkor nincs gond a kiteregetéssel.
sajnos aki nem hagyja azon nem lehet segiteni,holott egyértelmű,hogy orvoshoz kellene fordulnia.Próbáld meg vhogy rávenni azért,hátha,mégis....
mindenesetre tiszteletre méltó,hogy mellette vagy,és nem hagyod el,ez a mai világban nagy szó,a pszichés betegeket nem is nézik úgy általaban semmibe,meg nem is tartanak ki mellettük,sőt ,egyenesen nyűg az ilyen beteg a környezetének.Szerencsés a barátod h ilyen párja van,kivánom,hogy jöjjön helyre az életetek és ő legyen jobban
Le kellett volna lécelned már rég.
De ha segíteni akarsz rajta, akkor én a helyedben magam mennék el szakemberhez, és ott adnám elő a problémát. Hátha tud tippet adni, hogy tudsz segíteni, illetve lehet segít megmenteni saját magadat is ebből a kapcsolatból/ban.
Talán kegyetlenül hangzik, de nem maradtam volna vele azt követően, hogy a kapcsolat elején ez kiderült.
Volt egy barátnőm, aki összejött egy sráccal, akinek komoly pszichés gondjai voltak.A lány anyja egészségügyis volt, ő tanácsolta a lányának, hogy gondolja meg, bírná-e ő ezt egy egész életen át, meg hogy a gyerekek esetleg örökölnék a hajlamot...
Pszichés bajból, ha akarja is a terápiát valaki, nem lehet úgy kigyógyulni, hogy ne eshessen bármikor vissza, ha épp úgy kanyarodik az élete, olyan impulzus éri.Mintha puskaporos hordón ülnétek.
Szia!
De miért utasítja el ennyire a terápiát?
Ha ez őszerinte nem a opció, akkor mi a terve? Vagy minden jó úgy ahogy van?
Szorri a szóhasználatért, de sokaknak kényelmes a meleg sz@r.
Mert megszokták, ismerik és biztonságos.
Néha sajnos én is ilyen vagyok, de dolgozom magamon.
A családban volt depressziós.
Egyéb más problémákkal fűszerezve.
Egészen addig, amíg ő saját indíttatásból nem döntött úgy hogy változtatni akar, addig minden folyt ugyan úgy.
Én a helyedben őszintén beszélnék vele és elmondanám az érzéseimet.
Nem győzködném, csak egyszerűen próbálnám átadni, hogy ez már nem csak rá van hatással.
És nem, ha nem indulna el valamilyen úton, akkor bem várnék örökké.
Egy életed van.
További ajánlott fórumok:
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- 2. év kezdése az oviban 4 évesen-egyre nehezebb?
- Egyre nehezebb...
- Egyre nehezebben vonszolom be magam a munkahelyemre annyira...
- Két fiam van, a nagyobb nem közös a mostani párommal. Különbséget tesz (érzelmileg), amit egyre nehezebben viselek. Mit tegyek?
- Egyre nehezebben viselem a várakozást, hogy eljöjjön végre...