Delikát dinnyehéj télire recept
A Delikát dinnyehéj télire hozzávalói:Egy nagyobb dinnyehéj
cukor
vaniliarúd
víz
1 citrom
A Delikát dinnyehéj télire elkészítési módja:
Arányokat itt nem tudok írni, de olyan dinnyét rakjunk el, amelyiknek vastag a héjja. A dinnyét jól meg mossuk, meghámozzuk a zöldhéjjátol, és szép 3x3 cm darabokra vágjuk, lemérjük, amilyen sulyú annyi sulyú cukrot egy fazékba leszük,és annyi sulyú vizet felteszünk forrni a vaniliát kettévágva feldadaroljuk 4-5 daradokra,a citromot felkarikázva együtt forraljuk, amikor már lobog bele teszük a dinyehéjakat és ha ujra felforrt, le vesszük, és félre tesszük hülni. Másnap fazekastul, fel forraljuk ujra,ezt még 3 x meg ismételjük. Utoljára forron száraz üvegekbe töltjük le csavarozzuk és a lernibe teszzük. NEM KELL A SÜTŐT BE KAPCSOLNI! Másnap a polca tesszük.
Nagyon finom, sütemények diszitésére is lehet használni
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. aug. 14. 13:56
A delikát dinnyehéj télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.