A déli gyümölcsök egészségtelennek? (tudásbázis kérdés)
Bizony így van. Az én szomszédom pl. csak találomra permetez, az is nagyon ritkán. De tud úgy időzíteni, hogy mikor nálam érésben van valami és erre fúj a szél, pont akkor permetez. Ezért a kertnek abban a felében már csak fű van sajnos.
Én könnyen vagyok, mert szándékosan olyasmit tartok a kertnem ami jól megvan vegyszer nélkül is. Nem mondom hogy a cukkini nem lesz lisztharmatos, de azzal együtt is bőven terem annyit amennyi nekem kell. :)
Nem egészségtelenek. De ha a citrom héját is fel akarjuk használni, feltétlen olyan ciromot kell venni amin jelzik hogy a citrom héja emberi fogyasztásra alkalmas. Ha nem bio, az is permetes, tehát nagyon gondos mosást igényel lehetőleg folyó víz alatt kefével. Viszont nincs rajta az a lemoshatatlan viasz réteg, amivel a többi citromot kezelik azért, hogy ne rothadjon meg hamar.
Én szerencsés vagyok, mert van egy kis kertem. Bár nem déli, hanem mediterrán gyümölcsöket termesztek teljesen vegyszer- és műtrágya mentesen. Tehát bio termesztésben. Nem rég kezdtem, de tavaly már volt annyi termésem hogy aszalhattam és fagyaszthattam is. Akinek kertje van az erre biztatom. Még tudásom szerint segítek is ha kéri. :)
A déli gyümölcsök: ki hogy szokta. Lehet reggeli gyümölcs is.
A probléma a déligyümölcsökkel van. :D
Én fordítva tudom, amiatt kezelik és csomagolják hogy ne érjen meg és így ne rohadjon be mielőtt a boltba ér.
Gondolj bele a boltban kicsomagolják alig zöld-sárga aztán hazaviszed és pár nap után barna. Azaz kikerül az érlelést késleltető kezelés alól és tönkremegy.
De egyébként nem gondolnám hogy egészségtelen, ne edd meg a héját azt annyi.
Na ezt igyekszem én is elsajátítani.
Mennyire van elszúrva? (Jobbulást!)
A biobanán sokkal rosszabb ízű, mint a rendes banán.
Nem hszem hogy egészségtelenek lennének, ezt most hallom először.
Az érlelőanyag banán esetében az etilén, amit egyébként magából is kibocsájt, ez egy növényi hormon, ami a termés éréséért (is) felel. Nem tudom, honnan szedted ezt.
A bio cuccok evileg a termesztés módjában különböznek...