Dekupázs, hogyan kezdjek neki, ötletek tapasztalatok (beszélgetés)
Sajna ezek a lakkok,ha már régen meg vannak,akkor nem túl jó minőségűek..én pl,a finomvonalast szeretem és használom,de nekem sem mindig sikerül,mert lehet régit vettem..a lakkoknak is van szavatossági idejük..
a kétfázisúnál az első réteget csak egy irányba kend,majd a másodikat is..meg kell várni,míg teljesen megszárad,és csak utána antikolni..ki kell tapasztalni,mert a lakkrétegeken van a hangsúly..kétfázisút már nagyon régen használtam,nem emlékszem,hogy az első vagy második réteg szokott valamivel vastagabb lenni..ettől függetelenül mindkettőt egyenletesen kell felkenni egy irányba.
A network decupage klubjában most indult egy sorozat, amely a dekupázs technikát ismerteti, nagyon jó leírás. Regisztrálj és nézd meg.
Anikó
Engem igazából az érdekelne,hogy pl.fadobozra,kartonra,üvegre,festett-lakkozott fára,felületre,műanyag cserépre-agyagcserépre.Mit kell beszerezni?Mit mivel kell kezelni?
Nagyon megköszönném ha valaki leírná.
Pl.mit mivel kezel,ragaszt,lakkoz?
Akkor ezek szerint jót rendeltem :-D
Igaz csak ragasztólakkot.Akkor kell még alapozó és lakk is?
Köszönöm!:)
de ide már nem igazán teszek fel semmit..elég keveset vagyok már itt a hoxán..utóbbi pár száz dolgot nem volt kedvem itt kiposztolni...:D
Hű,hát erről a témáról lehetne mesélni..
én már 8 éve decoupage-olok..
rengeteg tárgyat készítettem,főleg rendelésre,mert nekem ez a hobbi kicsit a munkám is..így konyhapénznek jó..:)
engem mindig nyaggatnak,hogy mit hol szerzek,és hogyan csinálom..sok mindent nem szoktam eláruulni,mert rengeteg dolog után kajtatok én,több órákat töltök gép előtt,hogy olyan papírt találjak,amit más nem igazán használ,stb..
a neten le van írva rengeteg helyen az alapok,ami nem nehéz..itt gyakorlás kérdése,hogy egy szép mintát tökéletesen lehessen ragasztani..
a naplómban van pár dolog,de már nagyon régen nem tettem fel,főleg az utóbbi 1 év alatt készü,amik azóta sokkal szebbek,ízlésesek..
bármire lehet dekuzni,én legalább is mindenre dekoráltam már..
Lényeg:mindig világos felületre kell,szalvéta felső rétegét szépen rásimítani,majd lakkozni..
később jöhetnek az adott felületre szép árnyalások,repesztések,antikolások,stb.stb.
a világos felület azért kell,hogy a vékony szalvét,rizspapír át ne üssön..ha decoupage papírt vagy vastagabb papírt használsz,akkor azok alá nem szükséges a világos alapszín..ott inkább a lényeg,hogy a minta szép precízen legyen decoupage-olva(azaz kivágva)
Akrilfestékkel,és jó fajta dekuragasztóval érdemes dolgozni..
márkát nem írok ki,de sajna árból lehet következtetni..
persze,aki csak csip-csupp dolgokat készít,vagy annyira nem akar belemélyedni,azoknak még a tapétaragasztó is megteszi..nekem nem.
Nem mondom,hogy nem költséges hobbi,de a lakk,ragasztó,festék sokat számít..
Én csak a selyemfényű decoupage ragasztót használom..nálam nem sokáig tart,de kb.100 kisebb dolog ragasztására elég..:)
Igen lehet kerámiára,üvegre dekuzni..
van külön kerámiára való ragasztó is..üvegre pedig ugyanúgy lehet mint fára..
szóval textiltől kezdve műbőrön át mindenre alkalmas e csodás technika..nekem ez már szerelem..:)
Köszönöm.
Ilyen oldalakat már nézegettem.
Higítani semmit nem ajánlanak "szak"emberek ha tényleg szépet,tartósat akarunk.
Dekupázsolni szinte mindent lehet ezt is tudom csak van ami több törődést igényel.
először is kell dekupázs avagy szalvéta ragasztó
másodsorban puha ecset.
a trükk meg az hogy a szavétának csak a legfelső színes rétegét kell használni amit beől kifelé kell ráegyengetni a felületre. a ragasztót nem kell sajnálni de túl sok se kell.
de itt egy link ez sokkalrészletesebben leírja és extra eszközöket is javasol :)
szia..
ez a téma engem is érdekelne..
További ajánlott fórumok:
- Decoupage ötletek! Ti mit dekupázsoltok?
- Lasagne készítés. Hogyan kezdjek neki?
- Értékesítői állásra jelentkeztem és a tapasztalataimról kellene beszélnem, hogyan kezdjek neki?
- Nem hagyományos tojásfestés - dekupázs tojások
- Découpage- magyarosan dekupázs vagy szalvétatechnika
- Découpage - magyarosan dekupázs vagy szalvétatechnika