Daedalon tablettát lehet szedni terhesen? (tudásbázis)
A legtöbb gyógyszerre azért van ráírva, hogy terhesen ne szedd, mert nincs tesztelve terheseken. Érthető okokból terhes nők ritkán szoktak gyógyszerkísérleteket vállalni, biztos meg ami biztos alapon, akkor ne szedjék.
Ugyanakkor a legtöbb nyugodtan szedhető és kezd meghaladottá válni, hogy tilos. Maon még mindig dvat szenvedni hagyni a kismamát, nyugaton nem. Első körben B6-ot ajánlanak, ha az nem válik be olyan hányingercsillapítót, ami itthon nem kaphazó, utána jöhet a deadalon, majd még két fokozatban ennél ütősebb szerek (cerucal és szteroidos kezelés), mert az sem jó, ha a hányásba hal meg a magzat vagy anya.
(Egyébként én is használtam deadalon kúpot, amikor a lányomat vártam, mert semmi sem maradt meg bennem, 5 kilót fogytam, és kutya baja, 15 éves élsportoló.)
Termékenység, terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Terhesség
Terhesség alatt csak az előny/kockázat gondos mérlegelésével és csak akkor alkalmazható, ha a terhességi hányás már nagyfokú elektrolitveszteséghez vezetett. Házipatika
Egyébként ígyis félek hogy valami baja lesz a babának mert nem tudtam hogy terhes vagyok és kiderült hogy 8 hetes, és szedtem előtte dedalont majdnem mindennap
Nagyon félek hogy valami baja lesz a babámnak
Amikor én voltam terhes, nem lehetett gyógyszert szednünk. Megfázás esetén is csak orrcseppet lehetett.
Én nem szednék.
Majd csütörtökön megyek hozzá, a hétvégém katasztrófa volt, és régen is csak a dedalon mulasztotta el.
Nekem se a gyömbér se a cola, semmi
Valahol azt olvastam lehet szedni, valahol azt hogy nem.
Ismerősömnek ajánlotta a nógyógyász hogy semmibaja nem lesz a babának napi 1 től
Orvos mit javasol?
Nekem második terhességem végig kísérte a rosszullét és a hányás, de nem szedtem rá gyógyszert.
Gyömbér és cola kis kortyokban segített.
Türelem 😊
Dedalon tablettat lehet szedni terhesseg elso heteiben napi 1-et, de nem mindennap?
Sajnos elviselelhetetlen a hanyingerem és semmi nem használ, b6-ot is próbáltam meg minden házi praktikát
Semmi nem jó
Szerintetek?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell szedni a Clostilbegyt tablettát?
- 50 felett egy férfinak milyen vitamin tablettát érdemes szednie?
- A fogyókúra kezdetén érdemes valamilyen étvágycsökkentő tablettát szedni?
- Szedtél már Daedalon tablettát? Ha igen, akkor használt?
- Van értelme szedni tablettát, ha nincs házasélet?
- Ha a terhességem előtt szedett tablettát akarom szedni, felírja nekem a háziorvos, vagy nőgyógyászhoz kell mennem?