Debrecen- Kenézy Gyula Kórházban szülő kismamák gyertek beszélgessünk (beszélgetés)
Az én Mátém:) is 100-120 körül eszik, 3-4 óránként. Sajnos nem olyan rég ( pár napja kiderült miért volt nyűgi...éhes volt! meg kellett növelni az adagját.
:) Hidd el, még igénybe fogom venni a segítségedet.
Hasfájásra nekünk az Espumisan csepp jött be
Máté olyan 2-2,5 óránként eszik 100-120ml-t
Nyújtani nemtudod majd idővel ő beáll
Akkor fájhat a pocak ha nem büfizett vagy kevés idő telt el a két etetés között
Nyugodtan kérdezhetsz szivesrn segitek ha tudok :)
Nálatok a pöttöm, mennyi időszakonként eszik?
Hogyan tudnám egy picit nyújtani az etetési időt?...olyan 3 óránként eszünk, este is. Volt már , hogy 4 órát is kihúztunk, azt lenne jó véglegesíteni...:P Vagy lehet én kívánok sokat.
:S
Ma 2 hetes, 3kg-val született, 2860-nal engedtek haza, tegnap mértük 3160kg. :) viszont kb. 480ml kellene ennie, és valamikor megeszik 560 felett is. Gondolom evégett is fájhat a poci. :S Meglátszik , hogy első baba, ugye?!
De vegyes megoldást alkalmazok...előbb a lefejtet, majd szopizunk, de abban hamar elfárad és elalszik. Ezért vagyok kénytelen így megoldani. Bár éppen ma néztem , hogy kezd könnyebben lejönni a tejcsim, lehet megcserélem a sorrendet.
Tényleg sok Mátéban a szél, tegnap 3-4 órát nyűgösködtünk én arra tippeltem, mert sokszor nyösztizett fel, majd puki és csend. Erre vettünk most meT'sek bébi teát, köménymagosat. Neked van még valami tipped. Nálatok is úgy 2 hetes korában lett hasfájós.
Ahogy írtam anno, panaszkodtam a nyákdugómra meg a keresztcsonti fájdalomra, meg a 08.-i NST is fájásokat jelzett már. Este már 5 perces keményedéseim voltak, amik hajnal fél négyig 3 percesekké váltak, igaz nem fájt sehol , de azért elmentünk a kórházba. A furcsa az volt, hogy amikor nekem nem fájt az NST akkor mutatott fájást, amikor meg én éreztem akkor majdnem 0-nál állt a fájásmérő. Tágulni tágulgattam, de a méhnyak nem akart rövidülni, így még burokhoz sem fértek hozzá, hogy megrepesszék. Evégett, egyszer délután 1 körül lekerültem a vajúdóba, majd onnan vissza fel fél hétkor, mert én csak éreztem azokat a fájásokat, igaz csak 5 perceseket. Hát igazam is volt, már másodjára készítettek akkor elő, majd burokrepesztés, fájdalomcsillapítás nélkül este 9-kor megszületett Máté! :) Nagyon ügyes baba, eszik alszik, bár volt egy kis bajunk odabent, mivel kővé vállt a mellem annyira belövellt a második nap estéjétől, hogy szegénykémet pont evégett tudtam silányan szoptatni, alig fért hozzá. :D A mellszívó csodákra képes.
Eddig nagyon csöndes és nyugodt baba, :D egy álom. Eszik, alszik. :) 2,5-4 óránként eszünk. Olyan mint egy öltöztetős baba, csendben tűri anya bénázását. :)
Szép a súlyunk is, az enyém is. :)Már jó rám az összes göncöm. Tejem meg van rengeteg, csak fejni kell. Már van 800 ml a hűtőben, ;). Viszont eltörtünk 5 nap alatt egy kézi mellszívót, na jó...gyári hibás volt. Bár mivel pont ünnepnapok voltak, kénytelenek voltunk SOS-ban a Kenézy által megadott telefonszámon bérelni egy elektromos mellszívót. De ma apa visszavitte a darabokat, és levásárolta.
Kb. 5 percenként keményedik a hasam, jobban mint mikor ma 60-as keményedések voltak NST-n...
de a seggem még mindig jobban fáj. A babóca is kőkeményen rásegít, csak úgy pakolja a testét...
Csecsemősök: talán 1volt aki olyan fura volt de nem bunko hanem.olyan FURA :) szo nélkül nem segitenek csak ha megkéred őket.
teáztatás: nem teáztatnak csak akkor ha egyáltalán nem evett a baba de nemtudom hogy teát adnak vagy tápszert.
én pl. kértem hogy adjanak neki vmi potlást mert semmit nem evett. mert akkor nem volt tejem. ennyi idő alatt nem.szoknak le a cicizésről. de mivel egész nap bent van a baba igy akkor teszed cicire amikor akarod :)
Nemtudom h lehet-e csak szülésznőt de sztem lehet mivel a doki szinte semmit nem csinál . csak ha baj van. a doki ott állt velem szembe és nézte ahogy szülök majd megdicsért h milyen ügyes voltam :) mindent a szülésznő csinált :)
Csilla, úgy általában érdekelne a véleményed a csecsemősökről, a teáztatásról, arról, mennyire segítenek, mennyire támogatnak az összehangolódásban a babával, stb.
Lehet esetleg csak szülésznőt fogadni? Ha jól tudom, nem...
Csilla, neked mikor néztek magzatvizet?
Furi, hogy nem adott Időpontot még egy NST-re...vagy nem?!
Nekem azt hiszem ma elment a nyákdugóm, eddig 2 részletben.
Voltam NST, mért a gép rendesen, szép görbéket . 50-60 "fájásom volt szépen kirajzolódva, 2 is olyan 7-10 percre jöttek, olyan 20-40 másodpercesek. A seggem 5-6 napja ( azaz a keresztcsontom ) megállás nélkül fáj, úgy hogy lényegében semmilyen "fájadlomnak" nem éltem meg, amolyan szokványos keményedésnek mostanában. Ennél durvábbakat szoktam néha érezni.
Vasárnapra vagyunk kiírva, azt mondta a doki, hogy nem kell több NST-re mennem, nem is adott időpontot, amin meglepődtem mert még a körzetim is adott időpontot magához túlhordás esetén. Csak szélesen vigyorogva bejelentette, hogy szép az NST papírom, és vár vissza Szombatra magzatvíz vizsgálatra. :D Majd a képembe vigyorogva beszélt arró, hogy milyen szépen sétálok, csak nem fáj valahol....?!- "A seggem Bam'eg!"-ezt kellett volna válaszolni...:D, de e helyett egy kedves: A keresztcsontom fáj....!
- "Az nagyon jó!"- még mindig vigyorogva
:D Esküszöm lányok, ha még ma visszamegyek a Kórházba akkor remélem nála szülök...még csak azért is perverzióból.