Dauerolt haj ápolása (beszélgetés)
Sziasztok!
az en kerdesem az lene hogy szabad e szoke festet hajat dauerolni? Nagyon vekony szalu a hajam es szeretnem dauerolni hogy dusabnak tunjon meg tetszik ha hullamos es a fodraszom aszt mondta hogy o nem szivesen csinalna meg mert tonkre teszem a hajam. De apolt a hajam mindig hasznalok balzsamot es puha es sejmes. Mit tanacsol ? :)
Sziasztok!
A hét elején daueroltattam be a hajamat és az lenne az észrevételem, hogy ma egy kisebb csomó kijött a hajamból, tartok, hogy hullani fog a hajam. Van vmi tippetek erre az esetre? Az alábbi hozzászólásban a krémet láttam a kókuszos balzsamot és azt tuti,hogy fogok venni :)
Azt én sem értem, miért csinálta meg a fodrász, ha szerinte nem volt jó ötlet...
Nem tudom, tényleg mennyire ment tönkre a hajad, kell-e vágni belőle vagy sem, ezt látni kell. Vannak hajpakolások, amik segíthetnek, de csodát egyik sem tud tenni, azért az lehetetlen. Javítani azért sokat lehet. Ahogy írtam, próbálj olajos pakolást tenni a hajadra. Én a bolti termékekben nem bízom, azoknál sokkal jobbak a fodrászok által használt profi cuccok, mert sokkal több bennük az anyag.
Szerintem ha hullik bármilyen kezeléstől a hajad, akkor sehogy se éri meg. Én pl keratinos hajegyenesítést csináltattam magamnak, ha hullana tőle a hajam tuti nem dicsérném, még akkor se ha végre egyenes lett tőle, de mindegy nem ez volt a kérdés.
Szerintem érdemes bármilyen hajproblémával professzionális termékekhez fordulni. Nekem ez a hajbalzsam vált be [link]
Fodrász kellékesnél lehet beszerezni kb 1200 ft 1 liter. Bármely bolti balzsamot kenterbe ver!
Jól értem, megmostad a hajad másnap, dauerolás után? Nem mondta a fodrász, hogy nem szabad? A vegyi beavatkozás után még két nap kell, mire tökéletesen rendeződnek a hajban a kémiai kötések, ezért tilos, mert tönkreteheted az egészet. Hogy ettől lett-e söprűs, vagy maga a dauerolás nem volt megfelelő, azt így senki nem tudja megmondani, ez most már mindegy is neked. Azért megvan a véleményem a fodrászodról, hogy azt sem mondta, hogyan kell ápolni egy dauerolt hajat...és még azelőtt, mielőtt elkezdte volna a hajcsavarást, mert van, akit elrettent a sok macera.
Próbálj meg olajos hajpakolást a hajadra tenni, legjobb a tiszta ricinusolaj. Minél tovább a hajon marad, annál jobb - akár egész éjszaka is lehet dunsztkötés alatt -, de min. fél óra ajánlott. Utána jöhet a hajmosás. Törölközővel dörzsölni tilos a hajat! Csak nyomogatva itatni a vizet a hajból. Mindenképpen kell valamilyen göndör hajra való cucc, amitől a fürtök megmaradnak. Igénytől függően lehet olyan, amitől kemény, merev tincsek lesznek, de van olyan, amitől lágy, de szintén fürtös lesz az eredmény. Göndör hajat csak mosáskor lehet fésülni, szárazon nem ajánlott, mert tönkreteszi az összképet. :) Vagy hagyni kell magától megszáradni, vagy diffúzoros feltéttel szabad, különben szétfújódik a frizura és kazal lesz belőle. Száradás után szintén lehet balzsamot, vagy hajvégápolót, bármit kenni rá úgy, hogy a tenyereden eldörzsölöd és ezzel megmarkolászod a hajadat.
Remélem tudtam segíteni. Ha nagyon úgy látod, hogy tönkrement a hajad, menj vissza a fodrászhoz, próbálja meg hajpakolásokkal felturbózni.
(nem kellett volna rögtön hajat mosni...)
szerintem vegyél valami hajvégápoló balzsamot...de én úgy tudom nem is szabad megmosni a hajat rögtön dauerolás után...nekem azt mondta a fodrászom, hogy egy 3-4 napot várjak mire megmosom....
Háát szerintem próbáld ki a balzsamot, meg vehetnél valami gyógynövényes sampont is :)
Én úgy szoktam hajat mosni, hogy először megmosom a hajam egy tök átlagos samponnal, utána bánfi samponnal, majd dauerolt hajra való samponnal, aztán meg bebalzsamozom az egészet :)
Mikor felöltöztem egy fél órára kiülök a kandalló mellé, aztán utána megyek megszárítani...de mindig nedvesen hagyom..a végét azt hagyom magától megszáradni :)
Nagyon sajnálom, hogy nem vált be ez neked, de legalább akkor tapasztalatnak jó volt :)
Aztán ahogy majd nő a hajad, meg megy ki belőle a dauer, azért szerintem akkor majd tetszeni, fog, meg akkor tényleg egy kicsit majd meg is nyúlnak a hullámok :)
De legalább kipróbáltad, és ezt a pár hónapot ki lehet bírni vele, meg mondom lehet később még tetszeni fog, csak tényleg ki kell tapasztalni hogy mit hogyan kell csinálni :)
Sziasztok!
Végre eljutottam a dauerig, rajta volt jó sokáig, hogy átjárja a vastag szálú hajamat, mégis kirúgja meg ki is fekszem, ha vizesen teszek rá 1 kiló hajhabot és magától szárad meg, csak akkor lesz göndör, egyébként úgy nézek ki mint egy oroszlán :D sajnos így jártam, tart amíg tart!
Van köztetek esetleg még valaki, aki hasonló cipőben jár? Tudok ellene tenni valamit, vagy fogadjam el, hogy selejtes vagyok? :D
ja, nem azért kérdeztem!
azt hittem, valami szakkifejezés, és kíváncsi voltam, mit jelent :)
Szia!
Ugye csak vizesen szoktad kifésülni?
Úgy ajánlatos, hogy ne menjen tönkre. Nekem nagyon sokáig volt dauer a hajamban, mostanság untam rá:) Vizesen érdemes hajbalzsammal kifésülni, majd még vizes állapotában egy kis hajhabot tenni rá. Ez nekem bevált:)
További ajánlott fórumok:
- Ciki egy férfinak a dauerolt/göndörített haj?
- Borzalmas a három - négy hete dauerolt hajam!
- Szabad-e hajat daueroltatni a terhesség alatt?
- Mik a tapasztalatotok a dauerolt hajjal kapcsolatban?
- Szeretnék nagyon göndör, gyűrűs frizurát. Több fodrásszal daueroltattam, egy éves szünetekkel, soha nem sikerült, miért?
- Vékony szálú, dauerolt hajra melyik a legjobb göndörítő hab?