Dauerolt haj áplolása (beszélgetés)
igen valóban szárazabb a hajam.
mi az a diffúzor?
Nem tudom, most hogyan bánsz vele és van-e még benne használható hullám, de a következőket tudom tanácsolni:
használj balzsamot mindenképpen, mert szárazabb a hajad. Szárítsd diffúzorral, ez nagyon szépen kiemeli a fürtöket, még olyan hajban is, amiről nem is gondolná az ember, hogy van benne hullám.
Kenj rá direkt göndör hajra való cuccokat, pl. Tigi foxy curls. Amikor reggel felkelsz és nem szép látvány fogad a tükörben, vizes és balzsamos kézzel moncsold meg a fejed, előbb-utóbb be kell igazodni a tincseknek, ez segít felfrissíteni a loknikat. Más egyelőre nem jut eszembe...,
kb 2 napja megfésülködtem a zuhany alatt és olyan lett a hajam mint egy szénakazal
mit tudok tenni, hogy ne legyen ilyen?vágáson kívül.
Most már nem tudsz mit csinálni, ez van...
Hosszú a hajad legalább? Mert ha rövid, akkor viszonylag hamar megszabadulsz tőle, bár a lenőtt dauer nem szép látvány.
Van ún. volumennövelés, ami ugyanazon az elven működik, mint a dauer, viszont jóval gyengébb és kimegy a hajból, nem lenő.
Egy jó vágás is tud segíteni a kevésnek látszó hajon, vagy egy melír.
Fodrászként értetlenül állok a dolog előtt: mi az, hogy neked nem mondták el részletesen, mit kell csinálni?! Ott kezdődik, hogy már a szándék jelentkezésekor meg kell beszélni a vendéggel, mivel jár a dauerolás, mert van, aki azt mondja: ja, akkor inkább mégsem kérem.
Ha már túl vagy a procedúrán: jó, ha csak napok múlva éri víz a hajadat.
Hajmosás és hajbalzsam göndör hajra való legyen. Dörzsölni csak óvatosan a vizes hajat, inkább nyomkodva itatni a vizet. Ajánlott valami göndörítő krém (a hab szárítja az amúgy is száraz hajat), aztán diffúzorral (tárcsa) szárítani, különben nem lesznek szépek a fürtök. Fésülni csak a balzsamozott hajat jó, még nedvesen, és ne sűrű fogú fésűvel.
Reggelente vizes kézzel meg kell markolászni a tincseket, és újra visszagöndörödik szépen, ha esetleg elfeküdnéd. Lehet hajban maradó balzsammal is csinálni.
Hát gyorsan ennyi. :)
Mosás után hajpakolás! Én az Els.ve-t használtam anno.
Egyébként zuhany alatt fésülködtem, csak hajmosáskor, ritkafogú (óriási, hosszú fogakkal) fésűvel. Reggelente sosem, mert a fésülés tönkreteszi a csigákat meg az egész dauerolt frizurát. Amikor felkeltem, vizes kézzel formáztam, úgy hogy a fejemet lehajtottam. Kicsit megráztam, és már mehettem is. Nyáron én sem nagyon szárítottam, télen pedig a nagy tárcsás fejű hajszárítót használtam. Kb. ennyi. Én nagyon élveztem a bárányéletet. :) Gyönyörű volt a hajam! Csak kell tudni ápolni.
További ajánlott fórumok:
- Ciki egy férfinak a dauerolt/göndörített haj?
- Borzalmas a három - négy hete dauerolt hajam!
- Szabad-e hajat daueroltatni a terhesség alatt?
- Mik a tapasztalatotok a dauerolt hajjal kapcsolatban?
- Szeretnék nagyon göndör, gyűrűs frizurát. Több fodrásszal daueroltattam, egy éves szünetekkel, soha nem sikerült, miért?
- Vékony szálú, dauerolt hajra melyik a legjobb göndörítő hab?