Dacos 3 éves (beszélgetés)
Nem azt mondtam, hogy nálatok ez van, bár a fórum kiírogatás helyett lehetne más csinálni...
Persze, csak szerintem.
Az én lányom még most is iszonyú hisztis,de elég rá néznem és dúlva-fúlva ugyan de elmegy a szobájába lehiggadni.
3 évesen ha ilyet csinált én nem húztam magam után,felvettem és halkan magyaráztam neki hogy nézd meg mindenki rajtad nevet,hagyd abba.Otthon pedig elmagyaráztam,hogy nem ő a világ közepe.Még egy ilyen és többet nem viszem magammal.Ez a mai napig így van!
Egyébként büntetések:Kiskorában az épp kedvenc építőkockákat koboztam el hetekre,ma már a legót és mindenféle kütyüt-telefon,tablet.
Ilyen esetben szépen felkaptam a hónom alá és hazavittem.
Otthon pedig elbeszélgettem vele, hogy miért nem helyes, amit csinált, és hogy nem tehetjük mindig azt, amit éppen szeretnénk.
Természetesen úgy, hogy értse.
Foglalkozás és foglalkozás között is van különbség.
Manapság azt hiszik a szülők, hogy foglalkozva van a gyerekkel, mert elviszik a játszóházba, leültetik a TV elé, hogy nézze a kedvenc meséjét, elviszik a mekibe, stb., de ez nem foglalkozás...
Igen, biztos vannak kivételek, de nagyon kevesen...
Na igen, ez van, amikor a gyerek körül forog a világ, amikor nincs fegyelmezés (nem verés!), minden rá van hagyva, hogy a kis lelke ne sérüljön meg. És megkockáztatom azt is, hogy a vele foglalkozás minősége sem túl jó.
Én tuti, hogy kilátásba helyeznék valami büntit.
Ha nem jössz, akkor nem megyünk játszóházba délután. Nem játszhatsz délután a Barbiddal, mert ezt csinálod és még sorolhatnám. Pici bünti, és következetesség.
És ha ez sem hatja meg, akkor felveszem és hazaviszem, és a bünti ketyeg.
Jó reggelt!
Véleményekre vagyok kiváncsi, elsősorban anyukáktól..
3 éves dacos makacs kislány.. Hazafelé a boltból egyszer csak megáll , hogy nem jön tovàbb (sietni kellene) ..többszöri kérés ellenére sem, nem a válasz.Te mit teszel? Állsz és könyörögsz induljon el, vagy megfogod és húzod magad után?!
Köszi a válaszokat