Cukorterheléses vizsgálat előtt mennyi szénhidrátot lehet/szabad enni? (tudásbázis)
Én is voltam ilyen vizsgálaton, és ugyanezt mondták.
Szerintem ezzel csak azt akarják megelőzni, hogy valaki diétázzon a vizsgálat előtt, mert akkor fals lehet az eredmény.
Olvastad ezt: 'Az előtte lévő napok nem számítanak. Ha ezekben a napokban nem eszel a megszokott módon, akkor tuti, hogy fals eredmény lesz.'
Ezt is én írtam;)
Én az ilyen helyeket nem tartom hitelesnek.
Egy ilyen vizsgálatnak az lenne a lényege, hogy a megszokott életvitel mellett megmutassa az értékeket. Ha diétázik, akkor simán lehet fals az eredmény.
Majd ha kimutatják a betegséget, akkor kell odafigyelni mindenre...
Szerintem;)
A vizsgálatot megelőző 3 napra gondolt, nem aznap reggelre.
"A terhelést megelőző 3 napon keresztül korlátozás nélküli, de legalább 150 gramm szénhidrátot tartalmazó étrend tartása szükséges."
Pontosan. :)
Mondjuk, nálunk csak 0 és 120 perces vérvétel van, de a többit tökéletesen leírtad.
Szerintem nem lehet semmit.
Nálam úgy volt, hogy éhgyomorra kellett menni. Ha jó volt az éhgyomri vércukor, akkor végezték el a terheléses vizsgálatot. A laborban kaptam valami löttyöt, amit meg kellett innom és így vettek vért 60 perc és 120 perc múlva.
Az előtte lévő napok nem számítanak. Ha ezekben a napokban nem eszel a megszokott módon, akkor tuti, hogy fals eredmény lesz.
Szerintem akkor ad jó eredményt, ha szokásosan eszel.
A teszt előtt amúgy van 10-12 óra éhgyomor.
Talán megkérdezni egy diabetikus orvost?
Apukám cukorbeteg volt,de megfelelő étrenddel egyensúlyban tudta tartani a vércukor szintjét!
A többiről fogalmam sincs...