Cukorbetegek segítségét kérném (beszélgetés)
Itt egy oldal, amit érdekesnek találtam. Vettem ma xilitet, de mikor kibontottam a nagy dobozt, kivettem belőle kb fele akkora zacskót. Őszintén szólva akkor nagyon sajnáltam azt az ezer forintot. Talán holnap fel merem már bontani a zacskót is! :/ :)
Sziasztok!
Én cukorbeteg anyukámnak próbálkozok süti sütéssel,már régóta.
Én utoljára gyümölcscukorral sütöttem neki répa tortát ,és narancsos -étcsokis muffint .
Ízlett neki
A gyümölcscukor állagra olyan ,mint a kristálycukor,és olcsó
Nem mindenki bírja a Xilitet, nálam már kis mennyiség is gyomor bajokat csinál.
A barátom eritrolt használ, állítólag az az egyik legjobb. Érdemes utána nézni, a Gi-je is nagyon alacsony, bőven a Xilit alatt van.
Szia!
Nem vagyok cukorbeteg, de cukorbeteg diétára fogtak. Használok nyírfacukrot, sütöttem is vele, úgy fogalmaznék, talán nem annyira édes, mint a kristálycukor, viszont garantáltan nem műanyag. Van 250g-os kiszerelés is, egy próbát megér. Viszont a szénhidráttartalmát (kb. negyede a cukorénak) mindenképpen kalkuláld be!
Sziasztok!
Egy ideje nem használok mesterséges édesítőszereket, üresen iszom a kávémat, ha édesítek, azt Steviával teszem. De nekem olyan érzés, mintha csak keserű lenne az amit eszek/iszok, és egy másodperc múlva érzem csak azt az émelyítő édes ízt. Meg lehet szokni, és inkább ez, mint a Műanyag! DE! Most olvasgatok a xilitről, és eléggé megoszlanak a vélemények. Nézegettem én is a boltok polcain, mint alternatív édesítőszer, de a magas szénhidráttartalma elriasztott. Viszont a GI-je csak 7, és csak a fele szívódik fel, meg ilyen okosságok. Ez mind szép és jó, de az érdekelne, van-e valakinek tapasztalata a xilittel kapcsolatban. Szívesebben sütnék vele sütit! :) Előre is köszönöm, ha valaki megosztja velem!