Cukorbetegek akik babát szeretnének! (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni tőletek.
2008. decemberében derült ki hogy 2. típusú cukorbeteg vagyok. Merckformin 500-ast szedtem eddig. A reggeli értékeim mindig is magasabbak voltak. Januárban voltam HgbA1c vizsgálaton 7, 1 % lett az eredmény. Eddig mindig tökéletes volt (5, 7 %). Észrevettem hogy december közepétől magasabbak az értékeim. Reggel 8, 1 körüli. Az emelkedés okát nem tudom, mikor nem változott az étkezésemben nagy mértékben semmi.
Babát tervezünk a párommal, ezért kb. 2 hete nem szedek gyógyszert (amitől ment is a hasam), odafigyelek az étkezésre, kötelező diétát írt az orvos, miután hazajöttem átnéztem, és eddig is így étkeztem. A háziorvos sem találta elegendőnek a diétát, így kerestünk egy másik diabetológust aki valószínűleg inzulint állít be nekem, mivel babát szeretnénk és gyógyszert nem lehet szedni. Szeretném kérdezni volt-e, van-e valakinek hasonló helyzete, tanácsa. Köszönöm.
Szia!
Hányszor kellett naponta mérned, hogy le tudd vinni a HlA1c-det? ....Az nagyon durva ha képes voltál, 8ról 5re levinni!...persze a baba motíváló erő örülten, ez nem kérdés! Nem akartak lebeszélni ilyen magas hla1c-vel?
Sziasztok!
Én 23 éves vagyok, 16 éve cukorbeteg. Van egy 1,5 éves gyönyörű, egészséges kisfiam, aki az első hónaban megfogant, és teljesen problémamentes terhességem volt;). Mondjuk a hga1c-m 6,4 volt teherbeeséskor,és utána csak kevesebb lett (de nekem terhesen könnyebb volt szinten tartani).
Ne izguljatok, a diab nem akadály:D! Én (is) rengeteget mértem, 15* naponta, de annyira rutin lett, hogy fel sem tűnt már. Esélyt sem szabad adni az emelkedésnek, ha fölfelé megy, szurni kell pluszban! Ez a mi keresztünk, így jártunk, de ez igazán nem nagy áldozat egy édesanyától;). Hajrá mamikák!
u.i.:Ne csak a baba miatt törekedjetek a tökéletes cukrokra, hanem magatok miatt is!!!! Én min. 80 évig kívánok élni, szövődmények nélkül, unokákat kergetve:D:D:D:D.
Szia,
Én 8 éve vagyok inzulinos cukorbeteg, s ráadásul 35 éves. Most 8 hetes terhes vagyok.
Kb egy év próbálkozás után sikerült teherbe esni, de az elég gyorsan spontán vetéléssel zárult. Majd 2 hónap szünet után sikerrel jártunk.
A babának valóban jobb, ha 7 alatt van a HgA1c, s minden diabetológus is ezt vallja.
Több tapasztalatom és "jótanácsom" még nincs, mivel én is végig depi vagyok a cukor-ingadozások miatt (2,5-9 között), de remélem nem okoz majd gondot a babának.Nagyon igyekszem vigyázni rá, de nem egyszerű...
Szia!
Én 22 éve vagyok inzulinos cukorbeteg és van egy egészséges,erős, vidám 8 hónapos kisbabám, pedig a teherbeesés előtt a hA1c 8 volt, de ha az ember mindent betart, amit előírnak neki - persze ésszerű határok között- , akkor minden rendben lesz, szülni már 5,3-as ha1c-vel mentem. az, hogy néha leesik, néha felszalad a vércukor ilyenkor természetes, mert a méhlepény szabályozza, hogy mennyi inzulint enged át, de a baba saját magának termeli az inzulint, ő így tud kompenzálni. A baj akkor lehet, ha tartósan 10 felett van a vércukor és nagyon sok minden múlik a diabetológusan, na meg a saját akaraterőn.
Nem volt alacsony, se magas. Az inszemet is csak jó cukorral csinálják. Utána pedig nagyon figyeltem.
Tényleg pont jó volt. A vetélés lehet ám mástól is.
Nem kell megijedni.
Sziasztok!
15éve vagyok komoly cukorbeteg,2 babát is elveszitettünk 1-et a 8.héten és a 12.héten.
Most van egy 4 éves kisfiam gyönyörű erös önakarattal rendelkező,és egy 3 éves kisfiam aki bujos mint a kiscicák és természetesen csodálatos egészséges mindkét picikém.
Ha azt mondja várni kell, akkor várj, nem viccből mondta...
nem kívánom senkinek se azt, amit átéltem, ráadásul 2x is...
Budapestről írok.
Április óta szedem a gyógyszert, 23 éves vagyok. Progeszteronhiányom van, ami a diabetestől van, meg a PCO-tól...ezért haltak el a babák, most úgy tűnik minden rendben van.
Ti most próbálkoztok? vagy már terhes vagy?