Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Cukkinis receptek fórum

Cukkinis receptek (beszélgetés)


1 2 3 4
2022. jún. 18. 13:00
Cukkini sajtot. A neten vannak jó receptek hozzá .
96. 55Judit (válaszként erre: 94. - Lolita2112)
2022. jún. 18. 11:40
Nálunk van tök, de mióta ismerem a cukkinit, abből főzöm a főzeléket.
2022. jún. 18. 11:17
finom meg a risotto-ban is/gombas-cukkinis petrezselymes risotto/
2022. jún. 18. 11:17
en is fozeleket szoktam belole fozni,mert nincs nalunk tok ahol en elek szoval ezzel helyettesittem.
93. agotor
2022. máj. 6. 15:11

Ma sütöttem.

Cukkínit hosszában negyedelem(nem magoztam ki)tepsibe sütőpapírra teszem.Teszek mellé brokkoli,paprika darabokat(ízlés szerint bármilyen zöldséget,aminek közel azonos a sütési ideje)Borssal szórom,teszek rá apróra vágott petrezselymet,rozmaringot.Sózom(utólag is lehet sózni)Olívaolajjal megspriccelem.Tetejére sajtot szórok.(én cheddar sajt szeleteket tettem)és 180 fokon megsütöm.

2012. okt. 2. 13:00
szerintem jó még, én tegnap főztem meg főzeléknek egy két hete leszedettet és nekem nem is volt hűtőben:)
2012. okt. 2. 12:52
Szerintetek jó még a cukkinim ha puha? Hűtőben volt eddig, csak nem csináltam meg...
90. inci47 (válaszként erre: 89. - Geridina)
2010. okt. 1. 18:51

Ez is finom lehet, nekem is van még itthon cukkinim...


Kevesebb cukor is elég bele, nekem egy kicsit édes lett!

89. geridina (válaszként erre: 88. - Inci47)
2010. okt. 1. 11:08

Ez nagyon jól hangzik, kipróbálom, mert még van 3 db cukkinim a kertben:)


Én múlt héten jó kis norbis kaját csináltam a cukkiniből. Lereszeltem, ízesítettem, bele tojás, zabpehely, zabkorpa, és pár csepp olajon kis pacsnikat csináltam és megsütöttem a két oldalát. Ugyanez édesen is finom (na persze akkor nem kell bele bors meg só:)

88. inci47 (válaszként erre: 82. - Ea9bff1b44)
2010. szept. 30. 21:49
Én ma "őszibarack" lekvárt készítettem cukkiniből....vettem egy doboz őszibarack konzervet, ennek a levében és még 1 dl vízben megfőztem a cukkinit, majd az őszibarackkal együtt leturmixoltam, összekevertem 30 dkg cukrot a dzsemfixxel és tettem bele két csomag őszibarackos boleró italport, összefőztem, melegen üvegekbe raktam, majd száraz dunsztba....megkóstoltam finom volt, remélem ízleni fog holnap is!
2009. nov. 17. 16:07
naplómban van egy krémleves, de csak erős idegzetűeknek ajánlott
2009. okt. 14. 11:32
Van finom cukkinis recepted? Ide vele! :)
85. a9338a7669 (válaszként erre: 83. - 480a1bea09)
2009. okt. 6. 14:24

Igazán nincs mit. :) Kipróbáltad?


A narancsos is jól hangzik, ki kell azt is próbálni :)

84. 480a1bea09 (válaszként erre: 82. - Ea9bff1b44)
2009. okt. 1. 21:02
ez is nagyon jól hangzik! :) nyami lesz mit főzőcskézzek :)
83. 480a1bea09 (válaszként erre: 81. - A9338a7669)
2009. okt. 1. 21:01
Nagyon köszi, ezt tuti kipróbálom most hétvégén! :)
82. ea9bff1b44 (válaszként erre: 75. - Ea9bff1b44)
2009. szept. 30. 14:45

Narancslekvár cukkiniből

1 kg megtisztított, apróra vágott cukkíni

1 Szilas vérnarancs aroma

1 db narancs reszelt héja

25 dkg cukor

1 cs. dzsemmfix

3 dl víz

Elkészítés: A cukkínit feltesszük a 3 dl vízben főni. Ha megpuhult, összeturmixoljuk, és visszaöntjük a lábosba. Hozzákeverjük a dzsemfixet, beleszórjuk a reszelt narancshéjat és felforraljuk. Jöhet bele a cukor, mellyel jó öt percig főzzük, míg a lekvár sűrűsödni kezd. Beleöntjük az aromát, és két-három perc elteltével forrón üvegekbe szedjük. Lekötve szárazdunsztba tesszük.


lehet málnaaromát vagy eperaromát is tenni hozzá, akkor olyan ízű lekvárod lesz. A tavalyi adagból még van nekünk is egy üveg narancsosunk:-))

81. a9338a7669 (válaszként erre: 80. - 480a1bea09)
2009. szept. 30. 14:42

1,5 kg fiatal cukkinit meghámozol, durva reszelőn (mint a tököt) lereszeled, kb. 1 dl vízben pépesre főzöd, belekeversz 2 ananászos bolero italport, ha nem elég édes még rakhatsz bele fruktózt vagy folyékony édesítőt. Belekeversz egy 3:1 zselésítőt. (azt hiszem Dr. Oetker) Összeforralod és üvegbe rakod.


Nem tudom már, hogy kié volt a recept, otthon találtam meg nyomtatva. Én ez alapján csináltam.

80. 480a1bea09 (válaszként erre: 79. - A9338a7669)
2009. szept. 29. 22:49
megírnád nekem azt a bizonyos alap receptet vagy hogy hol találom meg itt hoxan? köszike
79. a9338a7669 (válaszként erre: 76. - 480a1bea09)
2009. szept. 29. 13:26
Nem vicc. Itt találtam a Hoxán a receptet még régen. A lényeg, hogy Bolero italpor kell hozzá, és olyan ízűre csinálod, amilyenre akarod.
2009. szept. 24. 18:53

Cukkini krémleves tárkonnyal


Hozzávalók:


kb. 50 dkg zsenge cukkini


2 nagyobb vöröshagyma


bőven fokhagyma (5-6 gerezd)


2 db húsleveskocka


só (vagy ételízesítő)


őrölt bors


1 teáskanál szárított tárkonylevél


1,5-2 dl tej (vagy tejszín)


ízlés szerint citromlé


vaj és olaj



Elkészítés: A feldarabolt vöröshagymát megdinsztelem az olaj és vaj keverékén. Hozzákeverem az áttört fokhagymát, kicsit még ezt is párolom. A cukkinit kockára darabolom, hozzáöntöm a hagymához, sózom, borsozom, beleteszem a tárkony, és felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi. Beleteszem a húsleveskockát is, és kb. 10 percig lassan főzöm. Ekkor hozzáöntöm a tejet, és botmixerrel felaprítom. Utána annyi vizet öntök még hozzá, hogy közepesen sűrű levest kapjak. Kis ideig még forralom, hozzáöntöm a citromlét is. Szükség szerint még fűszerezem. Pirított tökmaggal, pirított napraforgómaggal vagy levesgyönggyel tálaljuk, de finom hozzá a pirított kenyérkocka is

2009. szept. 24. 15:40

de ez ilyen hatalmas cukkini és sötétzöld a külseje vagyis a héja.

Kikel magozni, ha úgy készítem el, mint a rakott kelt? és karikára vágjam vagy szeletekre, hosszúkásra? és elő kell sütni vagy főzni, vagy bármit?

76. 480a1bea09 (válaszként erre: 72. - A9338a7669)
2009. szept. 24. 15:38
ananászlekvárt cukkiniből???? most viccelsz???
75. ea9bff1b44 (válaszként erre: 72. - A9338a7669)
2009. szept. 24. 15:31
Jó hogy írod a lekvárt. Én narancslekvárt csináltam belőle tavaly, amikor rengeteg termett a kertben.
74. pancsosz (válaszként erre: 71. - 480a1bea09)
2009. szept. 24. 15:31
Készítsd el úgy,mint a rakott kelt,csak ne káposztát tegyél bele,hanem cukkinit.Én már megcsináltam így és finom volt.
2009. szept. 24. 15:30
Én szoktam rakott vagy töltött cukkinit készíteni, de ettem már cukkinifőzeléket is.
72. a9338a7669 (válaszként erre: 71. - 480a1bea09)
2009. szept. 24. 15:30
Én pl. nagyon szeretem a cukkinifőzeléket. De csináltam már ananászlekvárt is belőle :)
2009. szept. 24. 15:28

Idén hatalmas cukkinink nőtt a kertben és van épp 3 kB 2 kilós darab a kamrában, mit készítsek belőle?

Már volt cukkini tócsni és rántott cukkini is.

Ötleteket várok, köszönöm!

2009. júl. 30. 19:28
Hoppáááá! Már leírtam egyszer, bocsi.
2009. júl. 30. 19:27

Tök- cukkini sütemény:


2 dl liszt

2 dl gríz

2 dl cukor

1 sütőpor -> összekeverni, a felét a tepsibe szórni, ráreszelni egy cukkinit és rászórni a másik felét. 2 csomag vaníliás cukorral meghinteni.


3 tojás

2 dl tej

1 dl étolaj -> összekeverni, ráönteni a tésztára és kb. 20- 25 percig állni hagyni, majd megsütni.

68. 8e8c2f0ee9 (válaszként erre: 67. - Veronika27)
2009. júl. 29. 06:57
Nekem elég vizes volt még úgy is, hogy kinyomkodtam, ezért tettem bele egy kanál rizslisztet, hogy mégse legyen olyan sok zsemlemorzsa benne. Egyébként a fasírtot én is így csinálom, de időnként a fokhagyma helyett vöröshagymát reszelek bele. Ja és borsozom is. Érdemes kipróbálni, nagyon finom!
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook