Cukkínis, gombás rakott tészta recept
A Cukkínis, gombás rakott tészta hozzávalói:1 csomag 4 tojásos szarvacska
20 dkg gomba
40 dkg cukkíni
10 dkg póréhagyma
1 dl olaj
2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
só
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
2 db mozzarella
10 dkg vaj
8 dkg liszt
4 dl tej
4 db tojás
A Cukkínis, gombás rakott tészta elkészítési módja:
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. Az olaj felén megfuttatjuk a fél felkarikázott hagymát, rátesszük a szeletekre vágott gombát és megdinszteljük. Sózzuk, megborsozom, és rászórom a petrezselyemmel. Összepirítjuk. Az olaj másik felén megdinszteljük a felkarikázott cukkínit, azt is megsózzuk, megborsozom. A vajat felmelegítjük, hozzákeverjük a lisztet, és habzásig melegítjük. Akkor hozzákeverjük a felforrósított tejet, habverővel egyenletesre vegyítjük és félretesszük. Amikor picit hűlt hozzákeverjük a tojások sárgáját. Kifőzzük a tésztát felforrósított sózott vízben, majd leszűrjük. A tésztát összekeverem a sárgájás mártással, sóval, borssal, szerecsendióval és fehérjéből felvert habbal lazítjuk. Kivajazott morzsázott tepsibe, vagy formába fektetjük a tészta felét, arra a gombát és cukkínit, majd a megmaradt tésztát. Tetejére reszeljük a sajtot. Előmelegített 180 fokos sütőbe fektetjük 30-40 percre. Sütőből kivéve pihentetjük 10 percet, majd vagdaljuk és tálalom. Adhatunk mellé tejfölt vagy sajtmártást.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. jún. 24. 14:06
A cukkínis, gombás rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.