Cukkinis avokádó saláta recept

25 dkg zsenge cukkini
25 dkg kemény húsú paradicsom
1 db érett avokádó
6-8 db fekete és ugyanennyi zöld olívabogyó
1 evőkanál kókuszolaj
só
bors
Az öntethez:
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál vörösborecet
1,5 evőkanál tökmagolaj
1/2 kávéskanál só
A Cukkinis avokádó saláta elkészítési módja:
A cukkiniket fél cm vastag karikákra vágjuk, mindkét oldalukat sózzuk borsozzuk. Forró olajon mindkét oldalukat 2-3 perc alatt átsütjük. Közben a paradicsomokat forró vízbe dobjuk, így könnyen meghámozzuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk. Az olívabogyókat kimagozzuk és negyedeljük. Az öntet összetevőit lezárható tetejű üvegbe tegyük, majd jól rázzuk össze és a tálalásig tegyük hűtőbe. Egy nagy tálba váltakozva elhelyezzük az előkészített zöldségeket, olívabogyót, frissen tartó fóliával takarjuk be és tálalásig ezt is tartsuk hidegen. Tálalás előtt egy érett avokádó magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst 1 cm-es kockákra vágjuk, hozzáadjuk a zöldséges keverékhez és meglocsoljuk az öntettel. Sült hús mellé kitűnő köret.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. aug. 21. 23:36
A cukkinis avokádó saláta elkészítési módja és hozzávalói.