Cukkinifasírt joghurtos mártogatóval recept
A Cukkinifasírt joghurtos mártogatóval hozzávalói:½ kg cukkini
só
1 cs. snidling
2 cikk fokhagyma
4 ek parmezán, reszelve
4 ek liszt
2 tojás
½ tk. sütőpor
só
bors
olaj
A Cukkinifasírt joghurtos mártogatóval elkészítési módja:
A cukkinit reszeljük le, sózzuk meg és hagyjuk állni 10 percig. A kifacsart cukkinihez keverjük hozzá a finomra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát a parmezánt és a tojást. Borsozzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a liszttel elkevert sütőport is, dolgozzuk össze. Kevés olajat felforrósítunk egy serpenyőben, a cukkinis masszából evőkanállal tegyünk rá egy-egy adagot. A kanállal igazítjuk a formáját. Ha egyik oldala megsült, óvatosan átfordítjuk. A kész lepénykéket papírszalvétára szedjük ki. Joghurtos mártogatóval kínáljuk. Mártogató: 1 pohár joghurban elkeverünk 1 ek. snidlinget, 1 cikk zúzott fokhagymát, 1/2 reszelt (besózott és kinyomkodott) kígyóuborkát,egy fél citrom levét, jól megborsozzuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. máj. 8. 09:21
A cukkinifasírt joghurtos mártogatóval elkészítési módja és hozzávalói.