Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csülkös bableves Mariann módra recept

Csülkös bableves Mariann módra recept

Elkészítési idő 240 perc

A Csülkös bableves Mariann módra hozzávalói:
1 csülök
35-40 dkg lila-fehér nagy szemű bab
5-6 szál sárgarépa
1 paszternák
2-3 fehérrépa
zellergumo kis darab+ zöldje
petrezselyem
zsír a rántásba
2 fej vöröshagyma
törött paprika
babérlevél
só, bors
3-4 ger. fokhagyma


A Csülkös bableves Mariann módra elkészítési módja:
Előző nap lehetőség szerint beáztatom hideg vízbe a babot és a csülköt.másnap leöntöm róla a vizet és felteszem főni először a csülköt.Kislángon főzöm, mikor félig megpuhult, beleöntöm a babot.Mikor már majdnem olyan puha a csülök, hogy magától leválik a csontról, belefőzöm a zöldségeket. A hagymát apróra vágom és zsírban megpirítom, 1-2 ek. lisztből világos rántást készítek, megszórom a pirospaprikával és a levesbe öntöm.

Még lehet fokozni a legvégén egy marék csipetke belefőzésével.
Ízlés szerint tejföllel, Erős Pistával tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csülkös bableves mariann módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook