Csokoládés pohárkrém recept
25 perc
A Csokoládés pohárkrém hozzávalói:
2 db tojás
15 dkg cukor
3 csapott ek finomliszt
5 teáskanál cukrozatlan kakaópor
4 dl tej
5 dl habtejszín
A Csokoládés pohárkrém elkészítési módja:
A tej nagy részét feltesszük egy lábosban forrni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a cukros tojással. A visszatartott tejjel felöntjük. Ha már majdnem felforrt a tej, mehet bele a cukros-tojásos massza. Óvatosan, ne legyen túl forró a tej, ne csapjuk ki a tojást. Sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Hűlés közben is keverjük meg párszor, ne bőrösödjön meg a teteje. Esetleg pár órára is behűthetjük, úgy lesz az igazi. Tálalás előtt a tejszínt felverjük habnak, és lazán összeforgatjuk a teljesen kihűlt csokis krémmel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2018. szept. 10. 11:19
A csokoládés pohárkrém elkészítési módja és hozzávalói.