Csökkent glükóz tolerancia, avagy inzulinrezisztencia.... (beszélgetés)
Sziasztok! Véletlenül találtam most ezt a fórumot, esetleg ha még járnátok erre, megírnátok melyik diétát folytattátok? Tudom hogy más tészta, de édesapámnak nagyon magas a vércukorszintje, és azzal fenyegették, ha nem vesz vissza cukorbeteg lesz hamarosan. Nézegettem a netet diétákat, de jó lenne olyanok szájából hallani erről valamit, akik már így étkeznek.Előre is köszönöm :)
Durván hangzik....Én ahogy visszagondolok nem mozogtam sokat. Annyi volt, hogy többet sétáltam meg rövid távolságokra bringával mentem. Szerintem valami aerob mozgás elég.
Hát igen, jól hangzik, jó lenne csinálni is...:)
Tyű, jól belehúzol! :)
Ha bírod, és jólesik, akkor persze, miért ne? Csak arra vigyázz, nehogy eleged legyen belőle, akkor inkább csökkentsd a mennyiséget. De jól hangzik :).
Köszönöm a bíztatást, annyira jó ezeket. Tavaszra nagyon szeretném hogy baba legyen a pocakomban. Arra gondoltam hogy heti háromszor elmegyek egy személyi edzőhöz gyúrni, és ez mellett kétszer spinningre. Szerintetek ez mennyire jó?
Nekem nem volt nagyon rossz, biztos emiatt is sikerült viszonylag gyorsan rendbeszedni.
Próbáld a diéta mellé a mozgást is, nagyon sokat számít.
Tudom nehéz, de a cél lebegjen a szemed előtt!
Legyél optimista és fegyelmezett.
Ő fél évet mondott rá, de lehet 3 hónap és 1 év is.
Dokod mit mondott rá? nekem 3-4 hónapot mondtak. Elhiszem! Én is így voltam! De wlős lépés, hogy Te rendben legyél, hogy utána a babának se legyen semmi baja.
Bár már én is ott tartanék. Én arra vagyok kíváncsi hogy mennyi idő alatt fognak rendeződni az értékeim....annyira szeretnénk már babát....
Mikor elkezdtük a kezelést, akkor 11 volt a cukrom és az inzulinom nagyon magas volt, de már nem emlékszem mennyire. Nem ment könnyen a diéta az elején, mert el sem tudtam képzelni , hogy akkor mit fogok innentől enni. Aztém belejöttem és onnantól nem volt gond.
Mennyire voltak rosszak az eredményeid? Bár nekem is ennyire jól menne a diéta, hogy tudtad ennyire könnyen csinálni?
Mennyire voltak rosszak az eredményeid? Nekem a terhelt cukor, inzuulin is pocsék, mint a 60, mind a 120 perces:((
Nekem nagyon rossz az eredményem, ez tavasszal derült ki.Azóta sajnos több ok miatt nem tudtam magammal foglalkozni, de most beleakarok vágni. Babát szeretnék, remélem hamar összejön. Számomra a diéta lesz a legnehezebb. Ti mit mozogtok?
2 hónapig diétáztam, mielőtt teherbe estem, bár a tornát már hamarabb kezdtem.
Zsírégető és alakformáló aerobikra jártam heti 2-3-szor plusz hétvégén túráztam, ha lehetett (10-30 km) vagy otthon tornáztam.
én is sovány vagyok, a diétát, mozgást komolyan vettem az első perctől kezdve, nekem meggyőződésem hogy ez a kettő többet segített mint a gyógyszer.
szia, igen, szedtem gyógyszert. Először Merckformin XR-ből 2x750 mg-osat, a hormon eredményeim javultak, de nagyon hosszú ciklusaim voltak és nem akartak rövidülni, ezért utána váltottunk Eucreasra, ebből szedtem 2x850 mg-osat. A ciklusaim ettől sem lettek rövidebbek, úgyhogy én meg voltam róla győződve hogy nehezen fogok teherbe esni, ehhez képest viszonylag hamar sikerült, csak nem a ciklus közepén, hanem pár héttel később.
A hormon eredményeim a végén már jók voltak, az elején nagyon magas volt a tesztoszteronom és az FSH/LH arány is csúnya volt, az LH javára. Az éhgyomri vércukrom javult a 2 év alatt, a terhelt vércukrommal nem volt baj, a terhelt inzulinom meg pont ugyanolyan lett a kezelés elején meg a végén is (40valamennyi).
Nekem is ez a bajom. 9 hónapja vagyok kezelve. A merckformin xr nem használt, most eucreas-t szedek. A doki szerint nem szép ir-es vagyok, a baba sajnos még nem jött össze. :( Sovány vagyok, de persze mozgok, sok alternatív terápiát folytatok, talán nekem a diéta a legnehezebb.
Én ir-es vagyok 7 hónap diéta és ezakatt 42kg fogyás után lettem terhes a fiamma aki 16 hónpos, sajnos a tesó nem sikerült.
Te már diétázol? Vagy jol tartasz?
Teherbeesés előtt gondolod?Kb. 7 hónapig + szedtem a meforalt és 12 kg-ot fogytam. Aztán terhesség alatt is diétáztam és annyira jól ment, hogy nem kellett inzulin csak pár hétig, után azt mondta a dokim, hogy felesleges, mert már majdnem alacsony lett a cukrom.
Szedtél gyógyszert is? Mennyire voltak rosszak az eredmények?
De jó neked, mit tornáztál, mennyi ideig diétáztál?
szia, nekem inzulinrezisztenciám volt, két évig kezeltek amikor még nem akartam gyereket, aztán viszonylag hamar teherbe estem. Most terhességi cukorbetegségem van, 33 hetes vagyok. Jó eséllyel a szülés után ugyanúgy inzulinrezisztenciám lesz.
Szia! Nekem volt/van és utána cukros is lettem, de mára elmúlt a diétának és a maforálnak köszönhetően. Közben megszületett a kislányom is...:) Most 22 hónapos.
Igen, egyszer még év elején, meddôségi vizsgálatok keretében, majd pár hete, a kötelezô terhességi cukorterhelésen :).
Merthogy bevált a diéta és a torna, és teherbe estem :). Igaz, pajzsmirigy gondom is volt, és közben arra is elkezdtem gyógyszert szedni, szóval, nem egyértelmû, hogy mi segített.
Cukorterheleléses vizsgálaton voltál?
Szia, pár hónapja ezt mondta nekem az orvos. Jelenleg jó a vérképem.
További ajánlott fórumok: