Csodakrémes recept
A Csodakrémes hozzávalói:20x30 cm-es tepsi kivajazva és kilisztezve az oldala is!
4 tojás
150 g kristálycukor
1 evőkanál víz
125 g olvasztott vaj
115 g liszt
500 ml langyos tej
1 teáskanál vaníliakivonat
A Csodakrémes elkészítési módja:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, gázsütőnél 3-as fokozat. Vegyük külön a tojások sárgáját, és fehérjét. Robotgép segítségével keverjük össze a tojások sárgáját a cukorral, amíg a keverék habos nem lesz, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, vaníliát, és az átszitált lisztet apránként. Ezután hozzáadjuk a tejet és a vizet. Ne ijedjünk meg, híg állagú egyveleget kapunk. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Ebbe a kemény habba öntsük az előző folyós krémet és egy kézi(!) habverővel óvatosan forgassuk össze. Még mindig lágy és folyós, mint egy darabos palacsintatészta, ne essünk pánikba, így jó! Öntsük a tésztát a kivajazott és lisztezett (oldalát is!) tepsibe, és süssük 50-60 percig 160 fokon (gáz 3-as fokozat), amíg a tészta teteje aranyszínű nem lesz. Tepsistől tegyük egy fadeszkára és hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük a hűtőszekrénybe minimum 4 órára, de legjobb, ha egész éjszakára, mert így fog tökéletesen összeállni, megszilárdulni, és könnyen szeletelhető lesz. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2016. ápr. 22. 11:51
A csodakrémes elkészítési módja és hozzávalói.