Csőben sült burgonyatorta recept
A Csőben sült burgonyatorta hozzávalói:1 kg újburgonya
1 Knorr pirított hagymás csirke Rafinéria
25 dkg gomba
1 dl tejföl
2,5 dl húsleves
2 db tojás
1 evőkanál szárított oregánó
1 teáskanál tabasco
2 teáskanál só
1 teáskanál fehérbors
1 evőkanál olaj
vajastészta
kevés tojás (a teteje megkenéséhez)
A Csőben sült burgonyatorta elkészítési módja:
Reszeld durvára a megmosott, meghámozott burgonyát és keverd össze a vékony szeletekre vágott gombával és a hagymás porral. A tejfölt keverd össze a tojásokkal, a húslevessel, add hozzá az oregánót, a tabascót, sózd, borsozd meg és add a burgonyához. Kenj ki olajjal egy nagy tortaformát, és jól nyomkodd bele a masszát. A vajastésztát nyújtsd ki akkorára, hogy befedje a formát, és helyezd el a massza tetején úgy, hogy körben mindenhol elérje az edény szélét. A tetejét kend meg a felvert tojással, majd 200 fokon süsd meg egy óra alatt. Paradicsomsalátával és kenyérrel tálald.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. máj. 26. 21:21
A csőben sült burgonyatorta elkészítési módja és hozzávalói.