Csirkemell variációk recept
A Csirkemell variációk hozzávalói:Csirkemell
Szabadon választott
PL. kolbász,sonka,sajt
Szalonna
só bors,zöldfűszerek
tojás
liszt
Zsmlemorzsa,zabpehely
szezám mag
A Csirkemell variációk elkészítési módja:
A csirkemellet egy darabban hagyva közepèben kèssel felszúrva,kolbásszal vagy sajttal megtöltve,császárszalonnába tekerve pirosra sütjük,szerintem hidegen is finom,vagy csíkokra vágva szezámmagos prèzlis bundában sütve,esetleg roston puhára párolva. Rántott húsnál nagyon szeretem morzsa helyett szezámmagba forgatni, s úgy sütni. Vagy sima rántott húsnál, mikor kiszedjük a forró zsiradékból, megszórni bőven reszelt sajttal. Rányomni kissé, jól ráolvad, s jó ízt ad mellé. Fűszerezni is szeretem a húst mustárral, pici fűszeres paradicsomszósszal, s mindig más-más fűszert rakva még hozzá (bazsalikom, oregánó, bors stb.).
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. márc. 2. 12:38
A csirkemell variációk elkészítési módja és hozzávalói.