Csirkemájjal töltött pulykatekercs recept


Pulykamell
Csirkemáj
cukorborsó
Só
Zsemlemorzsa
hagyma
A Csirkemájjal töltött pulykatekercs elkészítési módja:
a hozzávalók pontos mennyiségét nem tudom közölni, mert magam alkottam ezt az ételt. Csak úgy szemmértékre... A pulykamellet kb. fél centisre kikloffolom. (Akkora legyen, mint egy A/4-es lap.) A csirkemájat ledarálom. A hagymát (1 egész fej) megpárolom olajban, egy kicsi színt kaphat, de meg ne égjen!!! Máj+hagyma+annyi morzsa, hogy kenni lehessen kb. fél cm. vastagon a húsra, vagyis ne legyen híg. végül egészen sűrűn ráhinteni a cukorborsót. Feltekerni. Bekenni zsírral. Sütni. Nálunk karácsonykor a sok egyéb mellett ez vitte a prímet. Gyorsan elkészíthető.
a májat nem húsdarálóval, hanem késes turmix-szal a legjobb pépesíteni. a pulykahúscafatokat is daráld bele!!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: böske, 2008. jan. 9. 09:48
A csirkemájjal töltött pulykatekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.