Csináltam házi vajkaramella cukrot, de nem dermedt meg, nem tudom vágni. Mi lehet a baj? (tudásbázis)
Szép napot Mindenkinek!
Ti honnan tudjátok, miket rakott bele kisfüles?
Drága kisfüles!
Remélem, a következő sikerülni fog.🍀
Nagyon szép napot Mindenkinek!🌞😊🍀
Omlós vajkaramella 3 hozzávalóból ☺
Hozzávalók:
25 dkg kristálycukor
fél liter tej
4 dkg vaj
A cukrot és a tejet lábasba teszem és alacsony hőfokon elkezdem főzni. Néha-néha megkeverem, majd amikor elkezd forrni, onnantól állandóan keverem. Amikor már aranybarna és egy-egy keverésnél látszik a lábas alja, késznek nyilvánítom. (Leveszem a tűzről, de marad a lábasban.) Ekkor beleteszem a hideg vajat és addig keverem, amíg a tejkaramella teljesen felveszi a vajat. Nagyjából 1-2 percig folyamatosan kell kevergetni, és látszik, hogy a nyúlós tejkaramella átalakul omlós vajkaramella masszává.
A masszát szilikonos sütőpapírra borítom és kilapítom. Amikor langyosra hűlt, felkockázom.
A házi vajkaramella éppen olyan finom és omlós, mint Krówka. Elkészítése kb. 40-50 perc, de én, aki utálok a tűzhely mellett állni, mindig örömmel készítem. Gasztro ajándéknak is remek.
Szerintem meg szódabikarbónának nincs helye a karamellben. A törökmézet futtatják fel, és szalakálival.
Karamellizált cukor+forró víz+vaj=> hűlés közben kevergetés=puha vajkaramell. Ez 1000%, de lehet máshogyan is.
Sok benne a vaj...
Szerintem a vajkaramellában nincs is víz!!!
Olvasztott/karamellizált cukor, vaj és pici szódabikarbóna.
További ajánlott fórumok:
- Hozzátáplálás: mikor kezdjük, mit adjunk a picinek? - Ahogy én csináltam...
- Hozzátáplálás, ahogy én csináltam
- 8 millióból 12-t csináltam egy év alatt, részvényt vettem,...
- Foltossá tette a poharaimat a mosogatógép, mit csináltam rosszul?
- Butaságot csináltam?
- Hogyan fogják hozzá magamnak a zselés műkörmözéshez, ha még nem csináltam soha? Tanácsok?