Cseresznyesorbet recept
A Cseresznyesorbet hozzávalói:40 dkg érett cseresznye,
27,5 dkg cukor,
1 citrom,
4 dl víz
A Cseresznyesorbet elkészítési módja:
Alaposan megmossuk az egészséges cseresznyeszemeket. Kimagozzuk, ledaráljuk vagy turmixoljuk. Ezután tálba tesszük, és meghintjük a citrom leszűrt levével. A vizet és a cukrot egy edénybe tesszük és néhány percig forraljuk, amíg a cukor teljesen felolvad, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, hozzáadjuk a cseresznyepépet és jól összekeverjük. Fagylaltgépbe töltjük, vagy az alábbiak szerint járunk el: Elektromos habverővel 20-30 másodpercig keverjük (kézi habverővel legalább egy percig). A keveréket fém jégtartóba öntjük, és több mint egy órára a mélyhűtőbe tesszük, amíg jól megfagy. Ismét 20-30 másodpercig verjük fel elektromos habverővel. A keveréket visszaöntjük a jégtartóba, s a kívánt állag eléréséig (kb. 1 óra) a mélyhűtőben tartjuk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. jún. 9. 21:51
A cseresznyesorbet elkészítési módja és hozzávalói.