Csendes háziállatok (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
azt szeretném megkérdezi,hogy a neonhalakat meg a guppikat lehet együtt tartani??
elöre is köszönöm
Mi tavaly karácsonyra vettünk a férjemmel egy akváriumot.450 literes és idáig 60db különféle hal van benne,növényekkel és szép világitással.Tényleg
a lakás dísze lett.A kisebbik fiam 2.5éves és nagyon szereti nézegetni ,figyeli hogy úszik a halacska és mivel csigák is vannak benne mindig keresi hogy hol vannak.Nincs velük sok gond és gyönyörű látvány.
Remélem nemsokára mi is berendezzük végre az akváriumunkat, nem túl nagy, 70 literes. A halakat mindig is nagyon szerettem, ja és a gyerekeim is idámják őket.
Nekünk is van kerti tavunk benne aranyhal és koi. Szamii, ha nálatok van feleslegben, akkor tavasszal szívesen veszünk át tőletek, bár nem tudom, hol laktok és hogy juthatna el hozzánk a hal, de majd megbeszéljük.
HA valaki akváriumot szeretne, akkor é azt ajánlanám, hogy ne túl kicsivel kezdje, mert azoknál nehéz beállítani az egyensúlyt, azt mondják minél nagyobb az akvárium, annál könnyebben beáll, szerintem egy olyan 70-100 literessel nyugodtan bele lehet vágni. Elsőként nem túl igényes halakat érdemes venni, guppi, platti, xifó, neon, gurámik. Aztán, amikor már belejön az ember, lehet váltani. Ha túl nagy a szaporulat, meg lehet beszélni az állatkereskedőssel, hogy vegye át őket.
Aki szeretne egy kicsit kikapcsolódni és az akvárium előtt merengene, mindenképpen szerezzen be egyet, mert megéri, gyönyörűek és nincs velük sok gond.
Sziasztok!
Nekünk van kerti tavunk, amiben rengeteg hal van (piros, priros tarka)szivesen adnánk tavasszal olyan helyre ahol jó helyen lennének.
Ha a víz tetején lebeg, akkor keveset adtál neki enni!
Ha az akvárium alján van, akkor sokat!
Próbáld ki, aranyhala válogatja!
van itt vkinek ARANYHALa?
Mennyit kell neki naponta adni kaját?
azt mondták nagyon keveset, de mennyi az a kevés?
Jövőre beindul a nagy vadászat, lesz nekem is saját, külön bejáratú Leom :)))
(ebbe az állatkertbe már csak ő hiányzik) :))
Ennyire vágod a latin elnevezéseket? (ugye latin? a holt nyelvekkel bajban vagyok, csak az élő, fürgéket szeretem) :))
Tán állatorvos vagy? vagy állatszelidítő? vagy állatgondozó? vagy ezek egyben? :)))
De maradjunk a halaknál... én is halak vagyok :))
Aha, meg egy oroszlánt az ágyikódba!!!
Bár az nem csendes, és lehet, hogy nem is gyönyörű, de "haszonállat"!:)))
Én is elhatároztam, hogy a szülinapomra akváriumot kérsk halakkal.
Lenyűgözőek :) Tud vki ötleteket adni milyet érdemes venni?
Igaz az, hogy ritkán kell takarítani őket?
Nekünk most van 2 ékszerteknősünk, nagyok, de azokat elég gyakran takarítom.
Nekünk 100 literes akváriumunk van, jelenleg nem túl sok hallal, de rengeteg, gyönyörű növénnyel.
Imádom nézegeteni, nagyon megnyugtató és látványnak sem utolsó.
Mindenkinek ajánlom, igazán nem sok baj van vele, csak az alapokkal kell tisztába lenni.
Hát az ivadékokkal macska mellett nem lenne gond, az biztos. CSAK VICCELTEM!! :))))
A lakás sem ideális hozzá.
Ha jól tudom akváriumot nem szabad napra tenni. Nekünk meg minden napos, kivéve a konyha, a fürdő, meg a wc.
Talán majd ha házunk lesz. :)
Én is órákig tudnék nézni egy szép akváriumot. :)
Régen mi is szerettünk volna, de aztán macskánk lett, meg gyerekünk, úgyhogy nem valószínű, hogy valaha lesz.
Kinek van akváriuma? Milyen halakat tartotok benne?
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.