Csalás áldozata lettem, babakocsit vásároltam! (beszélgetés)
Üdv!
Nekem is van rossz tapasztalatom, igaz én voltam a hibás, túl jóhiszemű voltam.
Tölem "vettek" egy mózest 2000 ft ért, a posta utánvéttel 1900 lett volna, így érthetőhen kérte a csaj (nyerges a.) hogy küldjem el feleannyiért simán és ahogy megkapja küldi a pénzt. Felhívtam, megkapta, de nem küldte.. utána telefont se vette fel, csak ha más számról hívtam,megint mondta küldi, megint nem küldte. Már kb 2 hónap telt el és semmi.
Úgyhogy senkiben nem szabad bízni, egyik anyuka is átveri simán a másikat.
Meg volt egy régebbi eset, én vettem 3 részes babakocsit, az egyik ami feltétele volt a vásárlásomnak hogy a sportrészt szembe is be lehessen tenni... 30.000 ft volt , elküldtem, meg is kaptam de nem lehetett megfordítani, a nőt meg utána elérni.. le is törölte magát.
Úgyhogy én megtanultam h inkább ne vegyek és ne próbáljak meg eladni semmit interneten.
Akkor meg nem marad más hátra, mind kinyomozni az eladót, pár kétajtós szekrény méretű cimborával meg meglátogatni és elbeszélgetni vele...
Sokat vásárolok neten keresztül én is, de vagy webshopban/-ból (és igen, itt sokszor előre utalok, mert a cég adatai minden esetben lenyomozhatóak), vagy vateráról, de ott csak személyes átvétellel. Lehet, hogy így nem találok annyira kedvező ajánlatot, viszont a terméket csak akkor fizetem ki, ill. veszem át, ha tényleg megfelel a leírásnak.
Sziasztok!
Utánvétnél is hallottam olyat,hogy pár tégla volt a csomagban,vagy bármi,csak nem az ,aminek benne kellene lenni.
Mire kibontod,már kifizetted....
Minden lehetőséget megkerestem, megtettem , semmi lehetőség ninsc a megtalálásra !
Ugyebár 13200 Ft-ér nem megyünk a bíróságra !! XXXXXX költsége van , az esély meg még mindig bizonytalan , mert vagy behajtható vagy nem , a költség , a végösszeg nő , a pénz vissza esélytelen !
Egy meglévő, tehát ismert pár átverte a barátnőmet 350000 Ft-tal ! A rendőrség a bíróságra küldte ! A per költség eddi és a vérahajtó díja 120 ezer körül van , de nincs amit terheljenek náluk ! Passz , Úszik a tartozás , a költsé , esély esetleg majd ha ...
Én rutinos vaterás vagyok , ismerem a folyamatot , a rendőrség felveszi a jegyzőkönyvet és egy idő múlva értesít , tettes hiányában nyomozás megszüntetve !!
Nem az érték határ miatt , az nem feltétel!
Banktitkot csakis birósági elrendelésre bontanak meg , de ha meg is van , a csalással szerződött klienst nem találják meg !Azt mondták hamis igazolvánnyal , meg hajáktalanok igazolványával nyitnak számlát, amikor a pénzek bemennek , akkor azt leszedik , aztán utánuk az özönvíz!!Én magam sem hittem vone !
ott is átverhetnek
bennünket is ott vertek át, meg az országban még sok sok embert, közbe az eladó meg lelépett küldölrdre, bottal üthettük a pénzünk nyomát
egyébként én meg nem szívesen adok el valamit utánvéttel(sőt, ha ilyet kér valaki akkor nem is igazán üzletelek vele tovább) mert már megjártam, hogy elküldtem az árut és nem vette át mert elfelejtette, hogy épp nincs pénze
én meg buktam a pk-et
Én november végén vettem volna az Aprod.hu-ról dióbelet 1200 FT/Kg , Ez az eladó hirdetett babkocsit is . Telefonon felhívtam, rendeletem 10 Kg dióbelet, utaltam az OTP számlájára 13200 Ft -ot , szállitással , de az áru nem jött meg ! Két hét mulva jelentettem a rendőrségnek , azóta semmi ... ! Még azóta is , hogy feljelentettem hirdet!!
Eladó :Hajdúböszörményben lakik , ,2 telefonszám van nálam ez ügyben. neve , számlaszáma megvan , ez a rendőrségnek kevés !!!
Többet soha igy nem vásárolok!
A mi rendőrségünk nem tesz semmit, én ha tudnék közlekedni , lehet hamarább megtalálnám!A banktitkot , hogy kié a számla , csak a bíróság kérheti ki !
Én csak és kizárólag utánvéttel fizetek! Legyen az posta, vagy futárszolgálat. Ha valaki nem engedi, ragaszkodik az előre utaláshoz, akkor állok is tovább!
Tudom utólag ez már nem megoldás, szerintem mindenképpen rendőrség, plusz próbáld kideríteni a hirdető valódi kilétét.
Én eladok és veszek is es mindig előreutalok és én is előre utalást várok,eddig enm volt problámám szerencsére,én nem szeretek utánvétellel feladni,egy 1kg os könyvet 2150Ft ért adtam fel,nagyon drága...
Adtam el 30000Ft-os gépet és nem adtam volna fel mig nem fizet az illető.
Jelen esetben a rendőrség az egyetlen megoldás!
és milyen babakocsit, mennyiért?
én is most néztem ki egyet, de félek pont emiatt megvenni.