A családi napközi mást jelent mint ami most jelenleg van. Azt jelenti hogy egy anyuka a saját otthonában a sajátján kivül vigyázz még 1-2 gyerekre! Jelenleg a csanák hálózatban működnek.
Az estek 90%-ban óvónők gondozónők szakképzett emberek foglalkoznak velük és egy csomó előírásnak kell megfelelniük.
Igen a törvényt megkerülve vannak zúg napközik is!
Lehetnek a gyerekek rosszak és képzettlen gondozók kezében koszos sötét helyen is és lehet olyan zug napközik ahol minden klafol szakképzett ember világos udvaros jól felszeret napközik. A szülő dönti el hogy hová íratja a gyerekét az ő felősége, ha nem jön jól ki a helyzetből.
A házunkban fél évig volt egy csana. Amíg ki nem penderítették őket a lakók, ugyanis engedélyük nem volt rá. A gyerekek állandóan bömböltek, sokszor a nevelők? is, napi fél órát lesétáltak a szomszédos játszótérre, a gyerekek orrából lógott a takony, pedig csak 8 gyerek volt, három felnőttel, egyébként egész nap bent voltak, akármilyen idő is volt. Én tuti, hogy a büdös életben nem adnám ilyenbe a gyerekem. Ja, panel, második emeleten, két szobás lakásban!
Lehet,hogy nem jól tudom,de a családi napköziben asszem nem dolgoznak pedagógusok (de nem kizárt) hanem lehet szerezni ilyen családi napközi vezető (csana) végzettséget!
Szerintem a családi napközi max a bölcsit válthatja ki.Valahogy nem szimpi az a megoldás,hogy 5 éves koráig oda járjon a gyerek,majd egy évet,sima oviba egy más jól össze szokott társaságba,majd megint váltás a sulira.Itt a csanákba is többnyire 1-2-3 éves gyerekek vannak.Amúgy nem értem azt az 1 évet suli előtt miért nem járhatja egy gyerek családi napközibe?