Családi kedvezmény 2011 (beszélgetős fórum)
2012-ben hogyan megy a családi kedvezmény igénylése?
2013 májusban szülök, de a munkáltató feladatai is érdekelnek, mert nálunk nincs munkaügyes, magunknak kell megoldani mindent. :(
91. napot betöltöttem, így már elvileg jogosult vagyok novembertől.
Igénylőlap kitöltve, de hová küldjem (a munkáltató nevében) és mikortől érvényesíthetem?
Szia!
Beadta még a munkába álláskor,csak azt állították,hogy ez az összeg kevés.Hétfőn mehet az irodára reklamálni.A gyerekek után járópótszabadságról is egy héten keresztül azt állították,hogy nem jár.
Köszönöm szépen a segítséged.
Szép estét!
Szia!Ezeket vonták tőle:
- SZJA előleg
-munkaerő-piaci járulék
-nyugdíjjárulék
-pénzbeli egészségbiztosítási járulék
Természetbeni egészségbiztosítási járulék
A 67100ft bruttóból kapott 41722FT-ot.
Sziasztok!
Sikerült a férjemnek elhelyezkedni 9 hónapra.Egyenlőre fél hónapot dolgozott,meg is kapta a fél havi fizut.Ez 67.100ft bruttó.Nem kapott családi adókedvezményt,pedig két 4. éves gyerek után járna (vagy nem?).A cégnél azt mondták,nem éri el ez az összeg a minimumot amennyinél járna,ezért nem.Én GYES-en vagyok,nekem nem jár,azt tudom. SOS
Köszönöm!
Szia!
Nem akarok butaságokat fecsegni, szerintem hívd fel az apehot. (illetve már NAV-ot)
Sziasztok!
Furfangos a helyzetünk. A férjem kapott a Munkaügyi Központtól nyilatkozathoz papírt,hogy töltsük ki,de nem tudjuk.A férjem munkanélküli.Én munkahelyről mentem táppénzre,majd GYES-re (most is GYES-en vagyok).A GYES után nem jár adókedvezmény,az tiszta.Viszont én aláírtam,hogy nincs munkáltatóm,utána viszont eszembe jutott,hogy van.Az a munkáltatóm,ahonnan GYES-re mentem,vagy a MÁK,ahonnan a GYES-t kapom? Valamelyikhez el kell juttatnom a nyilatkozatot,hogy írja alá,bélyegezze le? Végül is én nem fizetek jelenleg adót.Szükséges bárhova mennem intézkedni?Abszolút nem értem,hogy hogyan kellene kitölteni a papírokat. SOS
ez valahogy így van sajnos...:(
Én nem tudom ilyen bonyolultul kiszámolni, mint előttem tették, csak azt tudom 3 gyereknél havi 99ezer ft-tal kevesebb adót fizetünk, ha van miből igénybe venni...:( De sajna sokan ezt nem tudják, hisz nincs annyi bérük. A páromnak a szuperbruttó bére 226ezer mégis csak 27ezret tud az adóból igénybe venni:( Én meg csak 15ezret.. Hát ez van A 99-ből fennmaradó részt, majd a nagyon jövedelműek használják ki, sajna, megint ők járnak jól.
Akkor szerinted nekem rosszul számoltak? :(
A Gyedem 92540 bruttó! Így azt mondták, hogy 44000 Ft-ot tudok igénybe venni!
A férjemnek: 161000 bruttó, ő pedig 81000 Ft-ot.
És így jön ki nekünk a 2x 62500 mert két gyermekünk van!
Szerinted így jó???
Vagy nem???
Kiszámoltuk, tényleg így van, igazad van. Az adójóváírás miatt - arra a részre nem vehetsz igénybe még egy kedvezményt. Így nem lesz meg az összes. 100.000 bruttóra számolva:
Bruttó bér 100.000
Adóalap: 127.000
Adójóváírás: 12.100 (75.625 Ft adóalapra jutó 16%)
Gyermekkedvezmény 62.500 (adóalapból; viszont a 127.000 adóalapból az adójóváírásnál figyelembe vettek 75.625 ft-ot, így marad 51.375 Ft)
Gyermekkedvezmény adó-része: 51.375 * 0,16=8.220
Így a teljes 127.000 Ft adóalapra kedvezményt adnak, vagyis 0 ft szja-t fizettet ekkora bérnél.
Én is Gyeden vagyok!
De nem tudok 62500 Ft-ot igénybe venni pedig 80-82000 nettó a Gyedem!
További ajánlott fórumok:
- CSOK 2016 - Családi otthonteremtési kedvezmény
- Emelt családi pótlékkal járó kedvezmények
- Nyilatkozat a családi kedvezmény érvényesítéséről... Valaki elmagyarázza hogyan kell kitölteni?
- Családi adóalap kedvezmény visszaigényléssel kapcsolatos kérdésben segítenétek?
- Hogyan történik a családi kedvezmény visszaigénylése várandóság esetén?
- UFO kiállítás. Volt valaki gyerekekkel, milyenek a tapasztalatok? Van családi kedvezmény?