Családi házat szeretnék, cseréljünk ötleteket, tippeket, tapasztalatokat! (beszélgetés)
Múltkor hallottam, hogy vakvezető munkakutya felneveléséhez keresnek gázsiját. A kiválasztott kiskutyákat kiadják 1 éves nevelésre, adnak hozzá kutyatápot is, aztán utána vissza kell adni a kutyát, hogy kiképezzék őket.
Aztán kezdődhet minden elölről
Új házat építsetek! Egy régit csak toldozni-foldozni kell, elavult a szigetelése, nem tudod, mit építettek be, stb.
Építkezni nem rémálom, ha felelős műszaki ellenőrt fogadtok, az építész pedig kiviteli tervet készít. Így pontosan előre tudhatod, mi, mennyibe kerül a felelős műszaki ellenőr pedig élethosszig felel a megfelelő kivitelezésért, és ő küzd a munkásokkal, nem te.
Azt is vedd figyelembe, hogy 2020-tól az Unióban már csak fokozottan energiatakarékos házak épülhetnek!
Átlagosan, ha nincs benne sajt munka, 220 ezertől kihozható egy nm építkezés. És ehhez jön még a telek.
Lehet, azt kellene :)
Nah most teljesült a szomszéd kívánsága, mert elbontottuk a kerítést. De hétvégén már építjük az újat, úgyhogy nem fog sokáig tartani az öröm :D
Nyilván ha kikalandozta magát, akkor haza akar menni pihenni és enni.
De az igazi macsek az ezen felül öntörvényű :)
Gyermekkoromban sokat nyaraltam tanyán. Ott költözés után az egyik macskát, akárhányszor elvitték a másik tanyára, az mindig visszaszökött az eredeti otthonába.
A gazda nem számított, csak a ház.
Én kezdő vagyok sok-sok taghoz képest, de amelyikkel mi igazán foglalkoztunk, az itt marad, ha jön az autónk, már rohannak.
Sőt! Épp valamelyik nap indult el férjem, jó messze, de az autóúton láttuk a cicát. Megállt mellette, kinyitotta az ajtót, hívta és beugrott a kocsiba! Aztán csak megállt és kirakta, nem akarta s. T. ba vinni. Jött haza, hozzám.
Őt még dokihoz is csak ölben viszem, a kezdetektől.
Ritka intelligens és konfliktuskerülő cica, már a madarak után sem rohan. Ma látott egy kutyát, kicsit lapult, aztán megfordult és bement a lakásba. / mondjuk 4-5 hónapos korától nevelem DD/
Nincs utálkozás, csak teljesen más időbeosztás, mivel fiatalok.:)
Na, és az elektromos kapu; begurul az udvarra, kiszáll az ajtaja előtt és kész. D
A kapujukat csak a bejárónő használja, mert ő nem áll be a kocsival.
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak...
- Második babát szeretnénk! Ötleteket várok, hogy lány legyen...
- Mit ebédeltél ma? Ötleteket gyűjtök a havi ebédtervemhez
- Te mivel lendíted ki magad a stagnálásból? (működő tippeket/ötleteket várok:)
- Milyen ötleteket, tippeket ajánlotok egy kis szerelmi játékhoz, kincskereséshez?