Csak engem idegesít, ha egész nap megy a tévé ? (beszélgetés)
Csak akkor kapcsolom be, ha valami érdekel és nézem. Ez napi néhány óra este.
Nagyon zavar, ha fölöslegesen "zörög"
Engem zavar, csak addig van bekapcsolva, még a kiválasztott műsor megy,célirányosn nézi az gész család., ill. a családból már csak én. Már a stáblistánál elzárom.
A reklámoktól és most főleg ami most megy, ettől a karantén nyalós - népszerűsitő műsoroktól sokkot kapok.( miszerint olyan klassz dolog a bezártság )
Nem bírnám ki ha egész nap menne a tv, szeretem a csöndet. Csak akkor menjen, ha nézem.
Szerintem előbb el is romlik ha sokat megy, hiszen többet van használva. Lehet, hogy nem egyenes arányosságban, de úgy gondolom, hogy a használat úgy mint minden mást, előbb "elöregíti" (legalábbis bizonyos alkatrészeket).
"Csak engem idegesít, ha egész nap megy a tévé ?"
"Szerintetek elromlik ha mindig be van kapcsolva?"
Igen.
Nem.
Előbb-utóbb mindenképp elromlik.
Az előző, még nem lapos tévémet 3 éve kaptam használtan, folyamatos működés mellett tavaly év végén cseréltem ki, mert már nem voltak jók a színek.
Egy hozzáértő ezt írta egy fórumon:
"Nem mindegy, hogy a beépített "fáradó" alkatrészek (leginkább kondenzátorok) milyen hosszú ideig vannak használatban. Egy tápegység elindítása ugyan némileg nagyobb "sokkal" jár az alkatrészekre nézve mint a folyamatos járatása, de saját és a szakma tapasztalata szerint jótékonyan hat az élettartamra, ha feleslegesen nem járatjuk elektronikai eszközeinket. Így még energiát és pénzt is spórolhatunk. Minek járatni egy TV tápegységet a nap 24 órájában, ha csak napi 2-6 órát használjuk? Én speciel áramtalanítom a TV-met (is).
És egy tévhitet is szeretnék eloszlatni. Volt már olyan kuncsaftom, aki azt panaszolta, hogy a TV-jét mindig készenléti üzemmódba szokta lekapcsolni, így évekig nem volt a készülékkel gond. Ám egy teljes áramtalanításból való elindításkor egyből tönkrement. A hibafeltárás bebizonyította, hogy nem ezért ment tönkre mert ártalmas az áramtalanítás, hanem azért, mert évek alatt elvesztették a pufferkondenzátorok a kapacitásukat, és az indításkori nagyobb áramlökést így már nem tudták elviselni."
Csakhogy nálam senkit nem zavar, hogy folyamatosan megy a tévé, mert csak én látom és hallom. A fiamhoz nem hallatszik át.
További ajánlott fórumok:
- Egész életem csak egy férfival leszek?
- Fel vagyok háborodva!!!Csak engem zavar?
- Csak engem dühít, hogy otthon lévő anyukák, bölcsibe "dugják" a csemetéiket?
- Válság és babavállalás. Csak engem aggaszt a dolog?
- Miért mond ilyet egy pasi hogy "téged nem idegesíthet senki csak én"?
- Mit csináltok a gyermekkel, ha nem akar enni napok óta szinte semmit? Hozzáteszem, hogy előtte beteg volt, de engem már idegesít.