Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Csak Csongrád megyében ilyen borzasztó minőségű a kenyér? fórum

Csak Csongrád megyében ilyen borzasztó minőségű a kenyér? (beszélgetés)

2010. jan. 11. 10:42
Én Szolnokon az extra pékségben vásárolok, 230 Ft 1kg kenyér, de még a 3. napon is finom puha.
15. c502273b01 (válaszként erre: 1. - E584b61b26)
2010. jan. 11. 10:33

Jesszus,egérfarok?Hú,de gusztustalan...böeee...

Én itthon inkább pogácsát sütök.

Nálunk felfújt kenyerek vannak,olyan,mintha frissen is szárazak volnának.

14. e584b61b26 (válaszként erre: 13. - 39ff6fe670)
2010. jan. 11. 10:21

Hát lassan már nem marad semmi amire büszkék lehetünk!

Pedig a kenyerünk nagyon is jó volt!

Még visszaemlékszem mikor gyerekkoromban anya elküldött kenyérért és kérges volt a vágás rajta tördeltem hazáig:)

2010. jan. 10. 19:00

Egyébként azért is értetetlen, mert minden népnek van kenyere ami ami jellegzetes ..ha elmész valahohova, kíváncsian kóstolod az ottani kenyérféléket, pékárúkat..

pfff..na ha a magyar kenyeret kóstol a külföldi, arról tuti nem fog otthon ódákat zengeni.

Vesz egy zsemlét vagy egy kiflit aztán belül szinte üres.

2010. jan. 9. 18:18
Nem kell kenyersuto gep, eleg ha van sutod es formad - akkor te is tudsz formakenyeret kesziteni - megpedig olyat amilyet szeretnel akar magosat is. A titok a megfelelo elesztesi ido - ez a sutogepekben mas es ezert lesz szalonnasabb tomorebb. En regebben rengeteget csinaltam. Munkas bizony, de nincs ennel megnyugtatobb munka. A dagasztasnal jobb idegnyugtato nincs is. A finom, frissen sult kenyer illata es ize pedig semmihez sem hasonlito. Sajnos miota diabetikusan kell etkeznem a sutes elmarad, mert nem fogyna el - azert hogy megpeneszedjen pedig sajnalom. De gondoltam mar hogy atnyergelek a zsemlekre :-).
11. diorissimo88 (válaszként erre: 10. - E584b61b26)
2010. jan. 9. 12:12
Hát, szerintem nem nagyon lesz jobb. Már mindent kispórolnak belőle.Lehet, vissza kell térnünk nagyanyáink módszeréhez, hogy otthon süssük a kenyeret,Csak ezzel meg az a baj, hogy a mai rohanó világ dolgozó anyukái nem mindig érnének rá kenyeret sütögetni.
10. e584b61b26 (válaszként erre: 9. - Kriszti1212)
2010. jan. 9. 10:59
Én is abban reménykedem hogy jobb lesz a minősége!:))
2010. jan. 9. 10:46
Sajnos nálunk (Fejér megye) sem sokkal jobb a helyzet. Mindig próbálkozunk, hol ezzel, hol azzal. Van amelyik ehető, a másik meg nem. Nem foglalkoznak a minőséggel, úgy vannak vele, hogy örüljünk, hogy egyáltalán ezt kapunk. Én mondjuk nem nagyon válogatok (persze ha rossz a kenyér az nekem sem tetszik), de apukám nagyon ki szokott akadni, ha pékségbe megy. Meg is szokta szólni, hogy sápadt a kenyér, vagy nagyon hajlik (mi úgy nevezzük: gumikenyér). Nem régiben vettünk friss, langyos kenyeret. Na úgy elhajlott a kezemben, mint valami fűszál. Kétnapig kellett hagyni kicsit szikkadni, mert egyszerűen vághatatlan volt :( Azért remélem, hogy még lesz jobb is. Az áruk meg aztán végképp felháborító.
2010. jan. 9. 10:36

azért ilyen a kenyér mert takarmány buzábol készül, még örülhetünk ha van benne....

a rendes buzát meg eladja az ország külföldre....

2010. jan. 9. 10:36

Mi egyházi kenyeret veszünk, de korán kell menni a boltba, mert hamar elfogy (nem véletlenül) :)

Ja, és nincs köze a valláshoz, a faluról van elnevezve :)

/Vas megye/

6. e584b61b26 (válaszként erre: 3. - Ében11)
2010. jan. 9. 10:35

Igen élelmiszer ipari suliba jártam középiskolába!

Emlékszem az ottani tanuló sütőműhelyben kifogástalan minőségű kenyér és péksütemények készültek!

Érthetetlen számomra hogy egyáltalán hogyan engedélyezik ezeket pénzért forgalomba hozni és élelmiszernek nevezni.

Nekem van kenyérsütő gépen,azzal se sokkal jobb a helyzet mert a egyszer ilyen élesztő ban a boltban egyszer olyan,egyszer ilyen liszt egyszer olyan.Soha nem sikerül egyformán az sem!

Amit én szeretek az a mórahalmi pékségből a tanyasi rozsos!Ezt meg is lehet kenni amellett hogy szeletelni is lehet anélkül hogy kihullana az egész belseje!:)

2010. jan. 9. 10:32
Amúgy mi büki parasztkenyeret veszünk, ez elég finom.Én azért veszem a szeleteltet, mert mindegyik borzasztóan morzsálódik.
2010. jan. 9. 10:31
Nekünk van kenyérsütő gépünk, de nem olyan benne a kenyér amit a gyerekek szeretnek.
2010. jan. 9. 10:28

Szia!

Sajnos ilyenek a kenyerek pék áruk mindenhol.

a zacskós tartós kenyerek meg mindenféle sz.rból készülnek-semmi közük a liszthez.

már én is gondolkodom egy kenyérsütő gépen!

Mi sparos kenyeret(fehér) eszünk és ottani nem puffasztott zsemlét kiflit.

De így is elcsábulok és akkor veszek 3-4 száz forintos kenyérből-kukoricás sok magvas.drága de legalább néha jobbat eszem.

egyszer azt írték a délmagyarba-hogy azt mondták a pékségek, jobb ha nem tudjuk miből készül a kenyér!

2010. jan. 9. 10:28
Sajna, nálunk Veszprém megyében is hasonló a helyzet. Én is csak egyfajta, szeletelt kenyret veszek szívesen, de ezt nálunk csak a piacon lehet kapni.
2010. jan. 9. 10:18

Reggelente a friss kenyérből vágott szelet úgy foszlik mállik szét,hogy elmegy a kedvem az evéstől az étvágyammal együtt!Már ha esetleg a szeletből marad valami a héján kívül.

Egyetlen kenyér van ami üti a mércét a 300 ft os (valahol még ennél is több) árhoz!Ez a kenyér sajnos viszont elég kevés boltban kapható.

Engem borzasztóan felháborít,ez a dolog!

Hogy van képük ennyi pénzt elkérni a "híres" pékségeknek ilyen kenyérminőségért?

Csak Csongrád megyében és Szeged közelében ilyen?(Nem idetartozik teljesen de a "sütödés" zsemlémben pedig egyik reggel egérfarok volt!)

Esetleg akit érint vagy érdekel a téma beszélgessünk róla!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook