Csak akkor jár Ausztriából GYES, ha én is kint dolgozok náluk, vagy már akkor is jár, ha a férj dolgozik kint? (tudásbázis kérdés)
Nincs mit!Szivesen!:)Ha segíthetek még valamiben,írj bátran,akár privit is.
Most megyek aludni,hulla vagyok!:)
Jó éjt!
Így van!
Viszont ha esetleg nem vagy biztositott(nincs munkahelyed),akkor ha a MÁK-nál beadjátok az igényt,és ugyebár feltüntetitek hogy a férjed kinnt dolgozik,akkor lehet hogy azt mondják,hogy igényeld kinntről az egész összeget.
Elég bonyorult rendszer.De ha egyszer bekerülsz a körforgásba onnantól minden évben könnyebb,és gyorsabb.
Gyesre elég egyszer beadni az igényt,és azt adják végig,viszont a családit minden évben ujra kell igényelni.
Szia!
Akkor is jár ha csak a férjed dolgozik kinnt!Bejelentett lakcím nem szükséges.És akkor is mehetsz te itthon gyesre,csak akkor a külömbözetet igényelhetitek meg kintről.Ugyanígy a családipótlék is.
További ajánlott fórumok:
- Van köztetek valaki, aki Ausztriában dolgozik? Milyen munka?
- Valaki aki Ausztriában dolgozik, tudna nekem segíteni? Ausztriában is úgy történik a fizetett szabadság kiadása, ahogy itthon?
- Van akinek az ismerőse Ausztriában dolgozik mezőgazdaságban?
- Dolgozott/dolgozik kint valaki Ausztriában Au-Pair-ként?
- A párom Ausztriában dolgozik. Gyed és családi pótlék különbözetet szeretnénk igényelni. Mi az ügyintézés pontos menete?
- Olyan személyt keresek aki kint dolgozik Ausztriában és tudna nekem segíteni!!